Kødstadens Burger. Foto: Aarhus Update
Kødstadens Burger. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Stolte som få: Kødstadens Burger Joint har forstået, hvordan man steger en bøf

Af Jan L. Pedersen, Aarhus Update
Kødstadens Burger Joint

Otte Ruds Gade 47
8200 Aarhus N
Telefon: +45 40 17 28 36

Burgerbarer er der kommet nok af de sidste år i Aarhus. Pitabarer ligeså. Markedet for gode burgere er ikke toppet. Tværtimod, så er der god plads til mere. En af de nye drenge i klassen er anderledes.

LÆS OGSÅ: Nyt spisested i Aarhus Central Food Market

De ryger selv deres bacon og friskhakker selv deres kød. Hjørneforretningen i Otte Ruds Gade ligger godt gemt. Det gør ikke noget. Tværtimod. Men hvis du finder den, så vil du helt sikkert huske, hvor den ligger.

Her var en slagterforretning gennem generationer

Slagter Henriksens gamle slagterbutik på Trøjborg er renoveret. Første gang da de nuværende unge slagtere købte den og drev slagterbutik der og nu igen. Siden er den lavet om til en burgerbar, som sætter nye rammer for, hvordan kød i en burger skal smage.

Indretningen. Foto: Aarhus Update
Indretningen. Foto: Aarhus Update

Køb en menu, fortæller menukortet

100, 105 og 115 kroner. Det er priserne for en menu. Dip koster en femmer, uanset hvad du vælger. Dog er Kødstadens bbq-sauce med i prisen. Den kommer fast i burgeren nu, hvilket klart trækker op.

LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Hotdog-diner laver de bedste hotdogs i byen 

En ekstra bøf koster 20 kroner, men det bliver for meget. En bøf i den tykkelse passer helt perfekt til bollen og fyldet.

Menukortet. Foto: Aarhus Update
Menukortet. Foto: Aarhus Update

Stoltheden til håndværket

Her er ingen blanke eller grønne studerende, som laver maden. Det er tre uddannede slagtere, som står i køkkenet. Det er flere, end de store supermarkeder i Aarhus kan præstere i dag. Tankevækkende. Men det er helt sikkert grunden til, at der ikke var så meget at komme efter. Det giver bare en helt anden dialog og respekt til folk, som ved, hvad de taler om. Kvalitet, miljø og dyrevelfærd er ikke noget, man går på kompromis med hos Kødstadens Burger Joint. Det er ikke til diskussion.

Burger med cheese og bacon. Foto: Aarhus Update
Burger med cheese og bacon. Foto: Aarhus Update

Her ryger man selv sit bacon i den gamle rygeovn

Lokalerne har jo i mange år huset en slagterbutik. En af den type hvor man lavede det hele selv. Den gode, gamle rygeovn står stadigvæk i baglokalet og bliver brugt til at ryge deres eget bacon. Tykkelsen er ret præcis. 5 millimeter. Hverken mere eller mindre. Det smagte forrygende godt, og det satte helt nye standarder for, hvordan bacon skal smage.

Sådan ser den hjemmerøget bacon ud. Foto: Aarhus Update
Sådan ser den hjemmerøget bacon ud. Foto: Aarhus Update

Det er ikke kvantefysik, men præcision

Der er tre forskellige burgere at vælge mellem. Forskellen er, om der skal ost, eller om der skal ost og bacon i. Befriende enkelt.

Vi bestilte en af hver.

Der var iceberg, mayo, letsyltede agurker, rødløg, ketchup, sød sennep og en vandet tomat i dem alle tre. I den ene var der ost. Den sidste var både med ost og bacon. Tomaterne var total fejlcastet. Vi vil hellere drikke vand til maden, end at få den i en burger. Dem tog vi ud. Resten sad lige i skabet.

Store fritter med masser af dip. Ingen frituresmag. De var gode. Bedre end de fleste. Men fokus var på burgerne. Sorry, slagterdrenge. Men det er ikke jeres fritter, vi kommer efter, selvom de var perfekte. Det kan rigtig mange lave, men det er kun ganske få, som formår at stege en bøf som jer. That's it.

Perfekt rosa og saftig som ind i himlen. Smag af grill og barbecue. Bollen var blød og luftig. Intet sprødhed. Den var bagt hos en lokal bager. Vi kunne alle lide den, selvom den spillede andenviolin.

Hamburgeren. Foto: Aarhus Update
Hamburgeren. Foto: Aarhus Update

En high five til drengene fra Kødstaden

En ny stjerne er født på Trøjborg. Burgerne her er blandt de bedste, jeg har smagt i Jylland. Min var sjælden set perfekt. Brandvarm. Maden kommer direkte ned til bordet. Ikke noget med at den står og bliver lunken, inden man selv skal hente det. Her er attention på maden. Intet andet. De bringer den direkte fra grillen og til dig. Sådan. Bliv ved med det! På burgerskalaen er vi i toppen. Helt oppe. Feltet, der kan lave burgere på det niveau, er vel en to til tre stykker i Aarhus.

Fritterne. Foto: Aarhus Update
Fritterne. Foto: Aarhus Update
Publiceret: 09. Marts 2018 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt