Trafikanter får ikke længere en fordel ved at køre igennem Mundelstrup, når de skal ind mod Aarhus fra vest. 
Foto: Christina S. Johansen
Trafikanter får ikke længere en fordel ved at køre igennem Mundelstrup, når de skal ind mod Aarhus fra vest. Foto: Christina S. Johansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyskryds løsner trafikpres i Mundelstrup

En lyskurve frem for en rundkørsel på Viborgvej er endelig blevet færdig. Og dermed er en fordel visket ud

“Fra den ene dag til den anden er trafikmængden faldet gevaldigt på Gammel Viborgvej. Tidligere har jeg nogle gange brugt tre minutter på at bakke ud af min indkørslen klokken 7.30 om morgenen, men det er slut nu,” fortæller Kim Ole Larsen, der bor på Gammel Viborgvej i Mundelstrup.

Han er meget begejstret for, at den tidligere rundkørsel på Viborgvej i det vestlige Tilst er blevet skiftet ud med et lyssignal. Det betyder nemlig betydeligt færre bilister, som skyder genvej via Gammel Viborgvej, som løber tværs gennem Mundelstrup.

Kim Ole Larsen er tidligere formand for borgerforeningen i Mundelstrup og i forbindelse med sin titel som formand, har han tidligere talt passerende bilister på Gammel Viborgvej.

“I myldretiden var trafikken voldsom. Der passerede en bil med to sekunders mellemrum,” siger Kim Ole Larsen, der nu glæder sig over en roligere gade i Mundelstrup.

Skærer en fjerdedel af tiden

Den tidligere rundkørsel skabte lang kø på Viborgvej og for at undgå dette, har mange bilister set sit snit til at få forkørselsret til rundkørslen ved at køre gennem Mundelstrup - hvilket så igen blot har ført til endnu længere kø på Viborgvej.

Efter en længere periode med vejarbejde er rundkørslen nu revet ned og erstattet med en lyskurve. Dermed bliver trafikken mere balanceret for alle fire-hjulede ved lysregulering.

Og det virker tilsyneladende efter hensigten.

“Efter hvad jeg har hørt, har det hjulpet på trafikken gennem Mundelstrup. Det er ikke længere så attraktivt at køre gennem den lille landsby, fordi det nye trafiklys på Viborgvej giver en mere fair fordeling af trafikanter,” siger fællesrådsformand for Sabro-Fårup, Ib Jensen.

Udover rundkørslen ved Tilst Vestervej/Viborgvej er krydset ved Runevej/Bredskiftevej samt Anelystvej/Tilst Skolevej blevet udvidet.

Kommunens forventning er, at den gennemsnitlige rejsetid på strækningen fra den tidligere rundkørsel ved Tilst Vestervej til krydset ved Sommervej bliver reduceret med 20-35 procent i myldretidstrafikken

Publiceret: 26. Januar 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!