Sander Stensgaard Kristensen skal i træningslejr for at blive klar til World Skills til oktober.
Sander Stensgaard Kristensen skal i træningslejr for at blive klar til World Skills til oktober.
Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokal 22-årig dyster mod verdens bedste mekanikere

World Skills i Abu Dhabi venter for 22-årige lokal mekaniker, som repræsenterer Danmark i konkurrencen

22-årige Sander Stensgaard Kristensen er lige nu i gang med at afslutte adgangskurset på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS).

Men han starter ikke på uddannelsen lige efter sommerferien - han skal nemlig først i træningslejr, fordi han repræsenterer Danmark til World Skills i Abu Dhabi til oktober, hvor han skal dyste mod verdens bedste mekanikere.

Den 22-årige århusianer skal konkurrerer i kategorien personvognsmekaniker. Det blev han udlært som på Tradium i november sidste år, og i februar vandt han DM i Skills, som er det årlige DM for unge fra erhvervsuddannelserne. Denne sejer gav ham altså billetten til Abu Dhabi.

For at blive klar til mesterskabet er det nødvendigt med et halvt års arbejdsorlov, og derfor er han nødt til at stille sin uddannelse til maskinmester på Aarhus Maskinmesterskole i bero i et halvt år.

“Det bliver en ren arbejdsorlov, kan man sige. Det kommer til at foregå i samarbejde med min faglærer på Tradium, min gamle tekniske skole, som også vil betale mig løn i perioden,” forklarer Sander Stensgaard Kristensen.

Konkurrencen består af fem opgaver: En motormekanisk opgave, en gearkasse-opgave, fejlfinding på komfort elektronik, fejlfinding på motorstyring samt en undervogns-opgave.

Publiceret: 15. Juni 2017 15:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!