Boligforeningen Ringgårdens 47 nye rækkehuse i Lisbjerg Bakke er klar til indflytning i april. Foto: Ringgården
Boligforeningen Ringgårdens 47 nye rækkehuse i Lisbjerg Bakke er klar til indflytning i april. Foto: Ringgården
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lisbjerg Bakke fastholder børnefamilierne i Aarhus

Boligforeningen Ringgårdens undersøgelse viser, at hovedparten af de kommende beboere i nye rækkehuse i Lisbjerg 20-40 år

Af Jonas Hvid, JP Aarhus
Lisbjerg Bakke

Projekt Bakkehusene

  • Boligforeningen Ringgårdens projekt Bakkehusene bliver den første bebyggelse i Lisbjerg Bakke og består af 47 rækkehuse i to etager.
  • 22 trerumsboliger på 93 kvadratmeter og en månedlig husleje eksklusiv forbrug på 7.750 kroner 13 firerumsboliger på 107 kvadratmeter til 8.694 kroner om måneden. 12 firerumsboliger på 115 kvadratmeter til 9.000 kroner om måneden. Samt et fælleshus med festlokale, vaskeri og gæsteværelser.
  • Den samlede projektsum er på 101,5 millioner kroner.
  • Lisbjerg Bakke er Aarhus' nye by og landets største byudviklingsområde i forholsd til bosætning. Med et samlet boligareal på op mod 1 million kvadratmeter vil byen komme til at huse op mod 25.000 indbyggere.
  • Ligger syv kilometer fra Aarhus Midtby.
  • Den nye by skal udvikles efter disse principper: Bæredygtighed, tilgængelighed, bykvalitet og mangfoldighed, natur-og landskabskvalitet, arkitektonisk kvalitet, historisk forankring samt borgerinddragelse.


Kilde: Boligforeningen Ringgården og Aarhus Kommune.

Gang på gang har statistikker og analyser vist, at aarhusianere søger udenbys, når de skal etablere sig og stifte familier, fordi de her kan få mere og bedre bolig for pengene. Men denne udflytning fra byen er Boligforeningen Ringgårdens nye rækkehuse i Lisbjerg med til at bremse.

En undersøgelse, boligforeningen har gennemført hos de 47 husstande, som flytter ind i Bakkehusene i Lisbjerg omkring 1. april, viser, at i 26 af de 35 svarende husstande er de voksne 20-40 år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra boligforeningen, der konkluderer, at udlejningen af Bakkehusene viser, at med den rette beliggenhed, det rigtige projekt og en gunstig udlejningspris kan unge børnefamilier med arbejde i Aarhus fastholdes i kommunen.

“Det er særdeles positivt, at vi kan meddele Aarhus Kommune og offentligheden, at de intentioner, vi har haft med den nye bebyggelse, nemlig at bygge nogle huse, der især har appel til unge børnefamilier til fulde, er lykkedes,” siger Palle Jørgensen, direktør i Boligforeningen Ringgården i pressemeddelelsen.

Det bliver også en børnerig afdeling, idet der ifølge undersøgelsen flytter mindst 35 børn og unge ind i boligerne, som varierer i størrelse fra 93 til 115 kvm og kommer til at koste 7.750-9.000 kr om måneden plus forbrug.

Undersøgelsen gør også op med, at det er umuligt at få en almen bolig pga. lange ventelister. Således kommer halvdelen af Bakkehusenes beboere fra en privat leje- eller ejerbolig.

Langt de fleste af beboerne, 91 pct. af de 35 husstande, som har svaret, har et arbejde eller er under uddannelse, fremgår det af undersøgelsen. Heri fortæller de kommende beboere også, hvad der fik dem til at flytte til Lisbjerg, og “beliggenhed”, “flot og bæredygtig arkitektur”, “tæt på arbejde, skole og letbane” og “relativ lav husleje” er de hyppigste bevæggrunde.

Ringgården viste boligerne frem under et åbent hus i januar. Boligforeningen indledte udlejningen i februar, og i begyndelsen af marts var alt udlejet.

De 47 husstande bliver de første af i alt forventede cirka 25.000 indbyggere i Lisbjerg Bakke.

På Facebook kommenterer Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø Bakkehusene:

“Lækre arkitekttegnede rækkehuse med højt til loftet, god plads til børneflokken og en rimelig husleje? Boligforeningen Ringgården har nu udlejet det første større nybygggeri i Lisbjerg. Mange flere gode, bæredygtige boliger er på vej i et af kommunens mest attraktive vækstområder - ikke mindst for børnefamilierne,” skriver han i et opslag, hvori han fremhæver boligernes beliggenhed.

Med bebyggelsens placering højt oppe på Lisbjerg Bakke kommer beboerne til at ligge i tilknytning til den eksisterende landsby og får en 180 graders udsigt ind over Egådalen og Aarhus, ligesom letbanen og supercykelstien til Aarhus Midtby ligger lige syd for boligerne.

Desuden bliver de almene boliger naboer til de første private boliger i tre delområder, som blev udbudt i fjor.

Boligforeningen betegner projektet som et superlavenergibyggeri med bl. a. godt isolerede facader og tage, superlavenergivinduer og -døre, varmegenvinding på udsugningsluften, led-belysning overalt, sunde materialervalgt ud fra deres minimale miljøbelastning, lokal nedsivning og visuel eksponering af regnvand mm. Desuden bliver der mulighed for, at bebyggelsen udstyres med 600 kvm solceller.

Publiceret: 23. Marts 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!