Foto: Byrd/Skyaviator
Foto: Byrd/Skyaviator
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Letbanen ramt af endnu en udsættelse

Ifølge Ingeniøren er næste etape af letbanen, som skal føre den til Odder, udsat på ubestemt tid

Der var glæde og begejstring, da Aarhus Letbane kort før jul endelig fik lov til at køre med passagerer på letbanens første strækning fra Aarhus Hovedbanegård til universitetshospitalet i Skejby. Men glæden er nu allerede blevet afløst af nye problemer. Ifølge Ingeniøren er næste etape af letbanen, der går til Odder, nemlig udsat på ubestemt tid. 

Ifølge mediet havde Aarhus Letbane ikke regnet med at skulle teste strækningen under Trafikstyrelsens regler. De vilkår har Aarhus Letbane dog nu accepteret, og kun få funktionstests mangler.

LÆS OGSÅ: Her er stemmen i letbanen - og det er ikke Jørgen Leth

Dem vil Aarhus Letbane dog først udføre, når styrelsen har givet ibrugtagningstilladelse til passagerdrift, skriver Ingeniøren.

I en mail til mediet forklarer Aarhus Letbane, hvorfor man har valgt at udsætte.

"Aarhus Letbane har valgt at udsætte disse test til, at Styrelsen har givet tilladelse til den endelige ibrugtagning af Odderbanen, hvilket vi forventer vil spare både tid og penge," skriver Aarhus Letbane i en mail til Ingeniøren.

Egentlig skulle letbanen have kørt til Odder allerede i november, men efter den planlagte åbning af Aarhus Letbane i september blev udsat, oplyste man, at letbanen først ville køre til Odder i 2018. 

Nu er det dog uvist, hvornår strækningen til Odder kan åbne, for Aarhus Letbane har endnu ikke sendt ansøgningen om ibrugtagningstilladelse af sted til Trafikstyrelsen, bekræfter Aarhus Letbane selv over for Ingeniøren.

Strækningen, der nu er udsat på ubestemt tid, er ifølge Aarhus Letbanens hjemmeside omkring 30 kilometer lang.  

jwh 

Publiceret: 28. December 2017 18:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus