Rolf Nordentoft (med hat) og Nicolai Bech står foran den tidligere bodega i Frederiksgade, hvor de er ved at indrette restaurant Les Trois sammen med Kim Thygesen.
Rolf Nordentoft (med hat) og Nicolai Bech står foran den tidligere bodega i Frederiksgade, hvor de er ved at indrette restaurant Les Trois sammen med Kim Thygesen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Les Trois: Tre Aarhus-kokke åbner ny restaurant og vinbar

Ambitionen er at have Danmarks mest eksklusive vinkort

I begyndelsen af april åbner en ny restaurant med vinbar og mødelokaler i gågaden Frederiksgade i Aarhus C.

Det er en fransk restaurant med navnet Les Trois, som betyder 'De tre'. Navnet symboliserer, at der er tre etager med restaurant i stuen, vinbar på første sal og mødelokaler på anden sal. Og at der er tre personer, der står bag restauranten, kokkene Rolf Nordentoft, Nicolai Bech og Kim Thygesen.

Rolf Nordentoft har siden 2009 ejet og drevet Restaurant Dauphine, der ligger på samme gade ikke meget længere end et stenkast fra den nye restaurant. Nicolai Bech er kok samme sted, mens Kim Thygesen har stiftet de aarhusianske restauranter Ombord, Komfur og MellemRum, som han ikke længere er en del af. Kim Thygesen er også sommelier og bestyrelsesmedlem i Dansk Sommelier Forening.

LÆS OGSÅ: SlagterBørsen: Ny restaurant med kød i topklasse

Rolf Nordentoft fortæller:

"Det begyndte med, at jeg ville starte selv. Så gik Kim ud af MellemRum - vi har været gode venner i mange år - og spurgte, om han ikke måtte være med. Vi ville også gerne have Nicolai med, som jeg har ansat som kok."

Nicolai Bech er en ung kok, mens Rolf Nordentoft og Kim Thygesen har været i branchen i over 20 år. Samtidig med åbningen af Les Trois har de stiftet et nyt selskab, der gør dem til fælles ejere af de to restauranter.

"Dauphine er stedet, hvor man går ind og bruger en hel aften og hygger sig med seks retter. Les Trois har samme kvalitet, men her kan du nøjes med at købe en enkelt ret, og du kan hygge dig i vinbaren på 1. sal. Vi har et ønske om at have Danmarks mest eksklusive vinkort," fortæller Nicolai Bech.

Vinbaren i Les Trois bliver præget af ejernes forkærlighed for gammel Bourgogne.
Vinbaren i Les Trois bliver præget af ejernes forkærlighed for gammel Bourgogne.

Den grundlæggende idé med restaurant Les Trois er at have en eksklusiv vinbar og restaurant under samme tag.

"Vi har mange fantastiske vinbarer i Aarhus, men du kan ikke samtidig få mad nogle af disse steder. Hos os får du den fulde pakke, så du ikke skal ud at finde et sted at spise, efter du har drukket dig sulten," fortæller Rolf Nordentoft.

LÆS OGSÅ: Pinot - ny vinbutik i Aarhus C

"Vi er alle tre vinnørder, og jeg er i den grad Bourgogne-nørd, hvilket vinbaren kommer til at afspejle. Jeg er nok en af de danskere, der har åbnet og drukket mest gammel Bourgogne. Jeg er af den overbevisning, at alle vindrikkere ender i Bourgogne, fordi den er så kompleks. Ellers har de ikke drukket nok vin," siger Rolf Nordentoft med et grin.

 

Publiceret: 09. Februar 2018 18:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus