Oksemørbrad med saltbagt selleri og svampe á la creme.
Oksemørbrad med saltbagt selleri og svampe á la creme.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lav nytårsmaden på forhånd

Glæd dine nytårsgæster uden at tilbringe nytåret i køkkenet

Nytårsaften er for mange ensbetydende med god mad og godt selskab, men det kan nemt blive enten-eller for de, som skal i køkkenet.

 

Derfor har Lokalavisen allieret sig med Restaurant Møf for at finde en menu, som kræver mindst muligt arbejde, når gæsterne er ankommet.

 

Her kommer opskriften på et velsmagende nytår á la Møf.

 

Opskrifterne er til fire personer.

Gravad laks med tandori, fennikel og aioli

Gravad laks:

Kan laves 3 dage før.

400 gram laksefilet

1 spsk salt

1 spsk sukker

1 spsk tandori

 

Salt, sukker og tandori blendes.

Laksen dækkes med krydderblandingen og skal ligge i mindst 3 dage.

Derefter skylles krydderblandingen af og laksen skæres i skiver

 

Syltet fennikel:

Kan laves 3 uger før.

1 stk fennikel

2 dl æble-eddike

2 dl vand

2 dl sukker

stjerneanis/peberkorn/fennikelfrø eller lignende

 

Vand, eddike, sukker og stjerneanis koges op.

Halver fennikel på langs.

Fennikel skal simre i lagen i 5 minutter.

Inden servering snittes fennikel fint.

(Syltede fennikel kan sagtens holde i flere uger i køleskabet)

Fennikel crudité:

Kan laves dagen før.

 

1 stk fennikel

isvand

Fennikel snittes meget fint på mandolinjern.

Derefter kommes fennikel i isvand.

Aioli:

Kan laves 2 uger før.

 

2 stk pasteuriserede æggeblommer

1 fed fint hakket hvidløg

1 tsk eddike (æbleeddike/hvidvinseddike/sherryeddike)

½ tsk. salt

1,5 dl smagsneutral olie

 

Æggeblommer, salt, hvidløg og eddike piskes godt sammen.

Mens der piskes tilsættes olie i en tynd stråle.

Smag eventuelt til med mere salt eller syre.

Michell Nielsen og Kristine Wacher Rødbro åbnede ’Møf’ for godt et år siden. Restauranten er blevet nævnt i både Michelin-guiden og i The White Guide.
Michell Nielsen og Kristine Wacher Rødbro åbnede ’Møf’ for godt et år siden. Restauranten er blevet nævnt i både Michelin-guiden og i The White Guide.

Okse med saltbagt selleri og svampe á la creme.

Okse:

Laves op til servering

 

800 gram oksemørbrad

5 kviste timian/rosmarin

2 fed hvidløg

 

Mørbraden ristes af på alle sider sammen med timian/rosmarin og hvidløg på en meget varm pande. Derefter kommes den i ovnen ved 120 grader. Brug stegetermometer, og tag kødet ud, når det har nået en kernetemperatur på 54 grader, og lad det hvile i 10 minutter efterfølgende.

 

Saltbagt selleri:

 

Kan laves dagen før.

1 knoldselleri

2 spsk. salt

Søvlpapir

 

Knoldsellerien pakkes ind i sølvpapir med to spsk. salt og bages hel med skræl på ved 180 grader i en time. Den kan gemmes på køl til dagen efter.

Fjern skrælden af og skær sellerien i både. Varmes i ovn eller på pande inden servering.

 

Svampe á la creme:

 

Kan laves dagen før.

 

500 gram blandende svampe

1 hakket skalotteløg

Smør til stegning

4 dl fløde

1 skvæt hvidvin

 

Svampe og løg steges i rigeligt smør på en meget varm pande. Tilsæt lidt hvidvin. Når vinen er reduceret til det halve, tilsættes fløden og saucen smages til med salt og peber.

Hovedretten kan pyntes med dild og karse.

Gravad laks med tandori, fennikel og aioli.
Gravad laks med tandori, fennikel og aioli.

Chokoladekage med hvid chokolade-ganache og passionsfrugt

Chokoladekage:

Kan laves dagen før.

 

250 gram mør chokolade

250 gram smør

250 gram sukker

60 gram mel

4 hele æg

Chokolade, smør og sukker smeltes over lav varme. Tilsæt herefter mel og æg. Bages i vandbad ved 160 grader i cirka 40 minutter. Kagen er nemmest at skære med en varm kniv.

 

Hvid chokolade-ganache:

Kan laves dagen før.

 

2,5 dl piskefløde

100 gram hvid chokolade

Passionsfrugt

 

Fløden koges op og hældes herefter over chokoladen, mens der piskes. Når massen er afkøles helt og aldeles, kan den piskes, til den er let og luftig.

Pas på med ikke at piske massen for meget, da vil komme til at skille.

Passionsfrugt halveres, skrabes ud og bruges som pynt på desserten.

Chokoladekage med hvidchokolade- ganache og passionsfrugt.
Chokoladekage med hvidchokolade- ganache og passionsfrugt.
Publiceret: 28. December 2015 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!