Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Debat: Mere af det samme er ikke nok til at stoppe vanvidskørsel

Fotofælder i lyskryds kan fange de bilister, der kører over for rødt lys

Af
Jakob Søgaard Clausen

folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjylland

Tirsdag 6. november skriver chefredaktør Claus Krogh, at det er vigtigt, at politiet i Aarhus fortsætter med at lave regelmæssige trafikkontroller, så vi kan få fjernet de mest hensynsløse bilister fra gaderne. Det kan få vel være uenige i.

Men den hensynsløse kørsel fortsætter desværre, og Østjyllands Politi kan gang på gang melde om et væld af alvorlige lovovertrædelser i forbindelse med deres såkaldte ’målrettede færdselsaktioner’ i det vestlige Aarhus. Derfor må det være på tide, at der tages nye og hårdere metoder i brug i kampen mod de hensynsløse bilister.

Et udbredt problem i visse dele af Aarhus er, at der bliver kørt over for rødt i stor stil. Desværre slipper mange ustraffet fra det. Det kan løses ved at genoplive et gammelt Aarhus' forsøg med foto-fælder i lyskryds.

I 2001 kørte man nemlig et forsøg med foto-fælder i udvalgte lyskryds i Aarhus. Her blev bilister blitzet, hvis de kørte over for rødt. Forsøget blev dengang droppet på grund af teknikken. Det er snart 18 år siden, så mon ikke teknologien i dag er klar til, at man genopliver forsøget? Der er netop opstartet forsøg med stærekasser på vejstrækninger over hele Danmark, og dette forsøg kunne passende udvides til også at gælde foto-fælder i udvalgte lyskryds i det vestlige Aarhus.

Derudover skal der en straf til, som kan mærkes. Det kunne eksempelvis være at gøre det nemmere for politiet at beslaglægge en persons bil, hvis bilisten gentagne gange har kørt vanvidskørsel som eksempelvis at køre over for rødt.

Med disse metoder kan vi sikre, at flere bliver straffet for deres grove lovovertrædelser i trafikken, at vanvidsbilisterne reelt bliver fjernet fra vejene, og at trafiksikkerheden øges.

Publiceret 11 November 2018 15:19

SENESTE TV