Debat:

Kære rådmand, hvor bliver afmærkede cykelstier af?

Fællesrådsformand efterlyser afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé

Af
Læserbrev af Thomas Kruse

formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvartret

Øgaderne og Nørre Stenbro

 
Kære Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz
Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Det er vores opfattelse, at kommunen i forbindelse med budgetforlig har forpligtiget sig til at afmærke en sådan cykelsti. Vi mener i øvrigt, at der burde etableres en rigtig cykelsti for at højne trafiksikkerheden for cyklisterne. Så det er meget beklageligt, at ikke en gang en opmaling af cykelsti kan realiseres.
LÆS OGSÅ: Giv os nogle åndehuller i midtbyen
Vi er bekendt med en indvending om, at Midttrafik argumenterer med, at en cykelsti vil sinke busserne. Det synes at være et rigtigt dårligt argument, som må betyde, at uden en afmærket cykelsti, så er det lettere at 'klemme' cyklister. Hvad med trafiksikkerheden for cyklisterne?
LÆS OGSÅ: Mejlgade plages af fartbøller på cykel med 35 km/t
Ovennævnte argumentation imod en cykelsti lyder endnu mere hult, når der tilsyneladende er plads til aflæsning til forretningerne i Nørregade fra parkerede lastbiler.
Vi opfordrer dig til nu at få iværksat opmaling af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé. Lad det være første skridt på fredeliggørelse af denne trafikflod, at trafikken afvikles på de bløde trafikanters betingelser.
Og hvis du i samme omgang kan få plantet nogle træer i gaderummet, så Nørre Alle kan leve op til sit navn som allé, vil det glæde os beboere i midtbyen.
 

Publiceret 13 October 2017 08:00

SENESTE TV