Debat:

Sådan noget vås, Würtz!

Lars Sommer, Sønderholmvej 151, 8361 Hasselager

Rart endelig at kunne komme frem med meninger om den altødelæggende rådmand Kristian Würtz' handlinger. Der spørges om, hvorvidt han er imod biler i Aarhus, hvilket han svarer er faktuelt forkert, samtidig siger han, at bilerne skal regne med mere tid til fordel for cyklister og gående. Dette samtidig med, at han har stået i spidsen for, at strandvejen er blevet til et spor, og med et gigantisk fortov, samtidig med at der etableres boliger på havnesiden af denne vej til 11.000 mennesker ud over arbejdspladser til adskillige tusinde inklusiv Dokk1.
Hans snakken udenom er ganske enkelt vås. Han gør alt for at fjerne bilerne til fordel for cyklister og gående.
Kommer man rundt i Danmark og taler om, at man kommer fra Aarhus, er kommentaren altid: “Ja, der kan man da ikke komme ind mere.” Det er virkelig godt for turismen???
Han taler om at bruge de etablerede parkeringshuse. Ja, de er altså ikke i midtbyen!!! Nej nede på havnen, eller andre steder, hvor der er rigtigt langt!
Et forslag om etablering af et parkeringshus eller lignende over eller under banegraven ved Bruuns Galleri - det grimmeste areal i Aarhus. Det kunne gøre, at bilister, turister m.fl. kunne komme ind til byen, og det endda af en vej som kan etableres i banegraven. I Silkeborg kan man åbenbart finde ud af det, her har man lavet parkering under torvet på en måde, hvor bilisterne ikke generer midtbyen, men alligevel kommer derind. Måske skulle man lære lidt af dem?
Nej, hr. rådmand - vær nu så meget mandfolk, at du tør indrømme, at du går egne veje med det mål at skubbe biler og turister ud, og lad så være med at tro, at alle er så dumme, at de ikke kan gennemskue dig.
Jeg håber virkelig, at der er andre politikere, der tør standse op og gentænke dette vandvid.

Publiceret 06 September 2017 14:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.