Debat:

Hvornår opdager rød blok at integrationspolitikken har fejlet?

Af Bünyamin Simsek (V) og Marc Perera Christensen (C)

Vi synes, det er ærgerligt, at borgmesteren ikke forstår, at vi skal have fat om nældens rod i stedet for gentagne gange at poste penge i en fejlslagen integrationspolitik for Århus Kommune.

I årtier har vi debatteret, hvad vi kan gøre for at afhjælpe parallelsamfund.
Mange projekter er i denne proces mislykkedes. Med budgetaftalen for 2017 har rød blok gjort det helt klart.
Man ønsker at fortsætte en fejlslagen integrationspolitik i stedet for at tage skeen i den anden hånd.
Det er forkert, det er naivt og sidst - men ikke mindst - er det uambitiøst.
I løbet af budgetforhandlingerne troede vi rent faktisk på det. Vi troede på, at borgmesteren og resten af rød blok var kommet til fornuft. Vi troede på, at vi skulle gribe spørgsmålet omkring undergravende parallelsamfund an på en ny og mere visionær måde. Men nej. Heller ikke på dette punkt har vi en borgmester med visioner.
I stedet fortsætter man med at dele penge ud til fejlslagne projekter. Initiativerne er alt for svage og løser på ingen måder de massive problemer, som Århus står overfor. Vi vil ikke fortsætte med at hælde midler ned i et bundløst hul. Det har vi vist gjort rigeligt.
Vi bør i stedet kigge mod projekter, der har slået fejl og investere disse midler i nye projekter, som forhåbentlig nyder større succes.
Det borgerlige Århus var klar til forhandling, men borgmesteren svigtede. Nu kører det socialistiske flertal så videre i samme fejlslagne spor. Det er vi mildest talt ikke imponeret over. Derfor stiller vi et ret simpelt spørgsmål til Jacob Bundsgaard:
Hvornår kommer den dag, hvor borgmesteren ikke lader sig kue af, hvad venstrefløjen mener om denne problemstilling, men hvor han rent faktisk vil finde en løsning, der er holdbar og effektiv?
Vi venter stadig.

Publiceret 27 September 2016 17:00

SENESTE TV