DEBAT:

DF og V sætter aarhusianere på gaden

Af Jens Joel, MF (S), Gudrunsvej 58, Gellerup, 8220 Brabrand

De seneste par år har vi fået knækket kurven. Færre familier er blevet sat på gaden – færre børn rykket rundt, fordi huslejen ikke kunne betales. I Aarhus har man knækket kurven med målrettet indsats og samarbejdet mellem kommunen, boligforeninger, og fra Christiansborg havde den tidligere socialdemokratisk ledede regering afskaffet fattigdomsydelserne.
Før valget sagde DF, at de under ingen omstændigheder ville skære i kontanthjælpen. Men i denne uge støttede de regeringens kontanthjælpsloft, der ifølge tal fra de almene boligforninger vil betyde, at op mod 14.000 risikerer at skulle gå fra hus og hjem.
Det er ikke småting, som det nye kontanthjælpsloft kommer til at betyde for borgerne i Aarhus, hvis Venstre får det, som de vil have.
For de nye regler vil ramme dem, der i forvejen har mindst. Nye tal fra Lejernes Landsorganisation viser, at en enlig forældre med ét barn står til at miste over 5.000 kroner hver måned. Det betyder helt konkret, at enlige med børn, der bliver ramt af det nye kontanthjælpsloft, risikerer at måtte gå fra hus og hjem, fordi de ikke kan betale huslejen.
Og for at tilføje en knytnæve til et blåt øje har regeringen samtidig foreslået at afskaffe billig-bolig-loven, der ellers giver byrådet i Aarhus mulighed for at kræve, at hver fjerde bolig i et nyt boligområde skal være en billigere almen bolig. Det betyder, at mens flere enlige mødre og fædre i Aarhus må kæmpe for at finde en bolig med en husleje, de kan betale, så vil der i fremtiden være færre billige boliger at få.
Jeg spørger mig selv hvorfor? Skal Venstre og DF's besparelser bruges til mere velfærd til de syge og ældre? Nej, pengene skal gå til skattelettelser, der for en ansat på HK's mindsteløn blot vil svare til 14 kroner om måneden. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. V og DF's kontanthjælpsloft er skæv politik, der vil ramme de svageste i vores samfund meget hårdt. Det er helt i skoven.

Publiceret 18 February 2016 12:30

SENESTE TV