DEBAT:

Lad os nu skabe bedre rammer for erhvervslivet

Bünyamin Simsek, politisk leder for Venstre i Aarhus Byråd, og Rådmand for Børn og Unge Fatma Øktem (V), folketingskandidat i Østjylland (V)

Der kan være mange lokalpolitisk gode grunde til at kæmpe for at bevare lufthavnen på Djursland, men ikke på et forkert grundlag som MF Britt Bager (V) gør. Ingen af hendes argumenter understøtter det behov, erhvervslivet i Østjylland efterspøger i forhold til en international lufthavn og en indgang/udgang til verden.
Når vi støtter en anden placering af en lufthavn i Østjylland, er det ud fra det behov erhvervslivet efterspørger, med over 170 toneangivende virksomheder inklusiv universitetet, Ingeniørhøjskolen, Arkitektskolen og Journalisthøjskolen, der støtter foreningen 'Lufthavn til Aarhus'.

Lad os lige slå et par faktuelle ting fast i forhold til nuværende placering i Tirstrup.

  • Den ligger placeret som nummer 45 i Europa i forhold til afstand til sin hovedby.
  • Den blev anlagt til militære formål og ikke til civil rutebetjening.
  • Den har givet årlige millionunderskud de seneste 12 ud af 15 år (-24 millioner kroner i 2015), som dækkes ind af de østjyske skatteborgere, primært fra Aarhus
  • Den mangler ruter
Vi bor og befinder os i Skandinaviens sjette største erhvervsregion, der ikke har en tilfredsstillende lufthavnsbetjening. Vi arbejder på en ny privatfinansieret lufthavn i umiddelbar nærhed af Aarhus. En lufthavn med Jyllands suverænt største passageropland, som er noget af det vigtigste for, at flyselskaberne vil åbne ruter.

Lad os nævne Storebæltsbroen, hvor 78 provent af befolkningen var imod, da de synes, det man havde, fungerede fint, og det var tosset mange penge at bruge.
Store anlægsprojekter kræver fremsynethed og vision, der rækker 30 og 50 år frem. Det er sådan, vi tænker, omkring den nye lufthavn. Alt andet er for kortsigtet, og så står vi igen med diskussionen om lufthavn om få år.

Vi er trætte af, at alle passagererne har været udlånt til Billund og Aalborg.
Nu arbejder vi på at tage dem tilbage til vores region, da de kun har været til låns.

Publiceret 04 February 2016 13:30

SENESTE TV