DEBAT:

Hvorfor snyder V og DF lejerne?

Jens Joel, MF (S), Gudrunsvej 58, Gellerup, 8220 Brabrand

Folketinget skal i februar vedtage at fastfryse grundskylden i 2016. Det har de borgerlige partier besluttet. Men dette gælder desværre kun for borgere, der ejer deres hus eller lejlighed. Hos os i Brabrand Boligforening og hos alle andre boligselskaber i Aarhus vil der stadig komme en stigning i boligskatten. Dette vil vi lejere kunne mærke i stigende husleje.

Jeg synes ikke, det er rimeligt. Én ting er at regeringen, Dansk Folkeparti og resten af blå blok vil give skattelettelser på boligskatten. Men hvorfor kun til dem, der ejer deres bolig? Vi er mange lejere i Aarhus. Ikke bare hos os i Gellerup, men spredt over hele byen. Hvis man ønskede at skattelettelsen skulle komme alle til gode, kunne man jo bare have sørget for, at også lejerne blev inviteret med på vognen.

Socialdemokraterne er modstandere af den forskelsbehandling, der skal endeligt vedtages i februar. Det er desværre endnu et eksempel på, at den nuværende regering og Dansk Folkeparti har mere travlt med at føre en politik, der gavner de store villaer nord for København, end de har med at hjælpe lejere i Aarhus eller andre steder.

For at gøre ondt værre har regeringen og DF så oven i købet besluttet, at der skal skæres i boligydelsen til de ældre. Det ligner for mig at se et regulært angreb på alle dem, der ikke har så mange penge og på sammenhængskraften i vores by. Jeg synes, det er den forkerte vej at gå.

Publiceret 28 January 2016 14:00

SENESTE TV