Dårlige idrætsvilkår i Aarhus Kommune

Af
Theresa Blegvad

byrådskandidat for Venstre. Marselisborg Havnevej 56-58

8000 Aarhus C

Hvis du vil have de bedste vilkår for at leve et aktivt og sundt idrætsliv, så skal du ikke bo i Aarhus Kommune. Det viser Danmarks Idrætsforbunds undersøgelse af landets kommuner, der er blevet målt på forskellige parametre inden for faciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Aarhus skraber bunden på dem alle og indtager pladsen som nr. 91 af 93 kommuner.

Det er ikke godt nok! Foreningerne vurderer Aarhus Kommunes idrætspolitik som den tredjeværste i landet og påpeger den dårlige kvalitet af de kommunale idrætsfaciliteter. At den økonomiske prioritering af idrætsområdet halter efter fremgår både af undersøgelsen og af det faktum, at byrådet ikke ville stemme for at faciliteterne fik øget deres budgetter i takt med det stigende antal borgere – som det ellers er tilfældet inden for andre områder.

Prioriteringen af idrætten er vigtig, og ligeså af de tusinder frivillige, der får foreningernes hjul til at køre rundt. DIF's undersøgelse viser, at foreningerne vurderer Aarhus Kommunes anerkendelse af frivillighed til at være tæt på dårligst i landet. Det er ikke i orden over for folk, der har taget samfundsansvaret på sig og som gør en forskel for rigtig mange mennesker.

Vi skal være mere lydhøre over for foreningernes behov og vi skal gentænke frivillighedens rolle. Det handler ikke kun om kroner og øre, men også om at påskønne de mennesker, der tager et ansvar på deres skuldre, til gavn for kommunens borgere.

Publiceret 25 October 2013 13:00

SENESTE TV