Aarhus skal have et vækstudvalg

Af
Theresa Blegvad

byrådskandidat for Venstre

Marselisborg Havnevej 56-58

8000 Aarhus C

Erhvervsklimaet i Aarhus halter efter og har brug for en håndsrækning. Den kan komme ved at etablere et erhvervs- og vækstudvalg i kommunen.
At det står grelt til, viser DI's undersøgelse af det lokale erhvervsklima i landets kommuner. Aarhus befinder sig nemlig i den tunge ende som nummer 63 ud af 96 deltagende kommuner, og på flere områder er der sket en mærkbar tilbagegang. Det drejer sig blandt andet om kommunens evne til at formidle information og indgå i frugtbar dialog med virksomhederne. Jeg har hørt om ventetider på op til tre måneder for virksomheder, der gerne vil have kommunen i tale, og om langtrukken sagsbehandling på bygge- og miljøområdet. Her er vi nødt til at forbedre os, hvis vi som kommune skal lokke nye virksomheder til og sørge for, at de erhvervsdrivende, der allerede er her, har de bedste forudsætninger.

En mulighed er at oprette et erhvervs- og vækstudvalg i kommunen, der kan rådgive eksisterende og nytilkomne virksomheder og være med til etablere faciliteter, som kontormiljøer og netværk. Dette vil skabe bedre rammer og gøre det nemmere at være ny virksomhed i Aarhus. Det er en nødvendighed, når vi i forvejen er en af de absolut dyreste kommuner at drive virksomhed i.

Også infrastrukturen er en af Aarhus' store udfordringer. Dårlig fremkommelighed i byen og dyre p-områder er blot nogle af de problemer, de erhvervsdrivende må kæmpe med, men en usammenhængende infrastruktur har også mere vidtrækkende konsekvenser. For eksempel for turismen, der med rette kunne forbedres med en levedygtig Aarhus Lufthavn eller bedre forbindelser til Billund.

Aarhus gør rigtig mange ting rigtigt – vi har et stærkt image, en international appel og et solidt fundament af tusindvis af unge studerende, der gør kommunen attraktiv for både turister og erhvervslivet – nu handler det om at forbedre de områder, hvor vi halter efter.

null

Publiceret 11 September 2013 16:00

SENESTE TV