Randi Gustafsson optræder på Spot med sit band Ladylion.
Randi Gustafsson optræder på Spot med sit band Ladylion.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ladylion spiller deres chance

Randi Gustafsson, der står bag det aarhusianske band Ladylion, skal for første gang spille på Spot Festival. Sangerinden håber, at koncerten kan give kontakt til bookingbureau eller pladeselskab

Fakta: Aarhusianske Spot-debutanter
I en artikelserie bringer vi portrætter af aarhusianske bands, der skal spille på Spot Festival for første gang. I alt 900 bands har søgt om at spille på festivalen. Godt 100 slap igennem. Spot Festival, der afholdes i Aarhus 4.-5. maj, fokuserer på at præsentere nyere dansk og nordisk musik.
Ladylion
Til Spot: spiller på Atlas fredag den 4. maj kl. 15.20
Vokal: Randi Gustafsson, bas: Simon Alstrup, keyboard: Mathias Sommer, guitar: Morten Kærup Hjort, trommer: Andreas Skamby, percussion: Dea Marie Mogensen.

En sms med 10-15 spørgsmålstegn. Keyboardspilleren i Ladylion havde svært ved at tro det, da han fik at vide, at han skulle spille på Spot festivalen.

Randi Gustafsson, der er frontfigur i det aarhusianske band, havde ikke fortalt de andre fra bandet, at hun havde søgt om at spille på festivalen.

"Jeg fortalte det faktisk kun til min søster. Jeg synes, det var bedre, at de andre i bandet blev glædeligt overraskede end slemt skuffede," siger Randi Gustafsson.

Over 900 bands ansøgte om at spille på Spot Festivalen fra 4.-5.maj i Aarhus. Ladylion blev et af de udvalgte. Og glæden var stor, da spørgsmålstegnene blev forvandlet til at klart 'ja, den er god nok'.

"Det var jo helt vildt. Og en dejlig nyhed at præsentere for de andre. Det er et nåleøje at komme i gennem. Jeg har selv været til Spot rigtig mange gange som tilskuer, og hver gang er jeg blevet inspireret og har hørt musik af meget høj kvalitet," siger den 30-årige sangerinde storsmilende i lejligheden på Harald Jensens Plads i Aarhus, hvor hun bor sammen med sin kæreste Simon Alstrup, der også er med i bandet.

Det var første gang den sangglade konservatoriestuderende nogensinde havde ansøgt om at spille på Spot.

"Jeg tror, det er rigtigt vigtigt, at man er klar. Eksponeringen på Spot er stor, fordi der er så mange branchefolk samlet, så man vil virkelig gerne gøre et godt indtryk."

Sange fra Paris

Beslutningen om at nu skulle det være, blev taget i januar i en taglejlighed i Paris, hvor Randi Gustafsson boede i nogle uger for at få ro til at skrive sine sange.

"Jeg skrev ansøgningen dernede og fik samtidig skrevet en masse musik. I Paris kunne jeg fordybe mig på et helt anden måde end herhjemme, hvor det kan være svært at finde samme ro i en travl hverdag med skolearbejde og venner, man lige skal mødes med. Derfor bliver det også i høj grad nyt materiale, som vi præsenterer på Spot," fortæller Randi Gustafsson.

Frihed i Ladylion

Sangerinden og guitaristen har tidligere været en del af popbandet Kiona og elektroniske projekt L.E.A.M. Nu står hun i højere grad på egne ben i Ladylion, der i stærkeste opstilling består af seks medlemmer, men også optræder som trio eller sågar duo.

"Det giver en frihed, at jeg kan tage ud at spille, når jeg vil. Uden at være afhængig af at alle i bandet kan. Også i forhold til at tage beslutninger kan det sommetider være en langsommelig proces at være et band."

Den unge sangerinde ønsker dog ikke at være helt solo, da hun nyder at være en del af et band og have flere instrumenter med på scenen.

"Jeg synes, at musikken får så mange flere facetter med både bas, keyboard og percussion. I stedet for det bare er mig og min guitar."

Spot kan åbne døre

Randi Gustafsson skriver både tekst og musik til Ladylion. Og har udover det også travlt med at skaffe jobs til den halvandet år gamle folk/pop-konstellation.

"Spot kunne virkelig være en døråbner i forhold til bookingbureauer, managers eller pladeselskaber. Det har været mit ønske længe, fordi der er så mange branchefolk samlet på et sted, så chancerne for at blive opdaget er gode. Men hvis det ikke skulle lykkes, så bliver det stadig en kæmpe oplevelse, og noget vi i hvert fald kan skrive på cv'et."

Publiceret: 26. April 2012 15:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!