I år afholdes Maratonsang på Dokk1, fordi deltagerantallet vokser år for år og Dokk1 har plads til 500.

I år afholdes Maratonsang på Dokk1, fordi deltagerantallet vokser år for år og Dokk1 har plads til 500. Foto: Mathilde Bech/Ritzau-Scanpix

Arrangør af Maratonsang: Jeg faldt i sanggryden som barn

Louis Mogensen glæder sig over, at folk strømmer til Maratonsang, som han er en af de frivillige bag

Af
Bente Tahmasbi Hansen

"Jeg elsker de dejlige melodier og de fantastiske formuleringer, man putter i sin mund for en stund og lader som om, de er vores," siger Louis Mogensen, der er en af fem frivillige arrangører af Maratonsang.

Han mener, at det dybest set er en vanvittig ide at synge fra morgen til aften. Ikke desto mindre elsker han det og gentager maraton-arrangementet for tredje år i træk. Og interessen for det vokser.

"Det er slet ikke til at få armene ned, fordi flere og flere vil være med. Første år var vi 2-300 deltagere, selv om der var VM i fodbold. Sidste år voksede vi ud af FO Byen og flere har vist interesse i år. Det er herligt," fortsætter Louis Mogensen.

Fællessang bringer os sammen på tværs af generationer og alle mulige andre skel.

Fællessang bringer os sammen på tværs af generationer og alle mulige andre skel. Foto: Ritzau-Scanpix

Faldt i sanggryden

Selv faldt han i sanggryden som barn. Han har levet det meste af sit liv på højskole eller i højskoleforeningen, som han har været formand for. Det har givet ham et særdeles tæt og personligt forhold til Højskolesangbogen. Den har han været med til at redigere.

"Vi er helt høje over, at den sælger så sindssygt mange eksemplarer og er så populær. Jeg har stadig total ejerfornemmelse. Der kommer en ny næste år, og hvis nogle af mine yndlingssange ryger ud, får jeg en depression, der varer mere end en måned," ler han.

Louis Mogensen og de andre frivillige, der også er højskolefolk, oplever, at deltagerne ofte bliver imponerede over sangglæden. Det skal være gratis at opleve den, så alle stiller op uden at få noget for det. Også instruktøren Niels Malmros, skuespilleren Lone Hertz og forfatteren Dorthe Nors, der alle introducerer en række sange, de har valgt.

Dagen er inddelt i 17 runder, der hver varer tre kvarter. I en af dem kan deltagerne vælge sangene, i et andet har højskoleelever valgt deres hits og i de øvrige bliver sangene præsenteret af præster, politikere, universitets- og højskolefolk.

Louis' top tre

  • Louis Mogensen har valgt denne top tre over sange fra Højskolesangbogen under vild protest. Han mener, det er helt umuligt og urimeligt at vælge bare tre.
  • 1 'Nu skal det åbenbares' af Grundtvig
  • 2 'Vårvisen' af Sebastian
  • 3 'Du som har tændt millioner af stjerner' af Erik Sommer med tekst af Johannes Johansen– den kan hans fire-årige barnebarn

Publiceret 20 June 2019 08:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.