Der er masser af muligheder for at fejre Sankthans med hygge, sang og bål rundt omkring i Aarhus.

Der er masser af muligheder for at fejre Sankthans med hygge, sang og bål rundt omkring i Aarhus. Foto: Jeppe Rafn

Guide: Her kan du fejre Sankthans i Aarhus

Sankhans er lige om hjørnet, og det fejres adskillige steder rundt i byen med grillhygge, sjove aktiviteter og selvfølgelig bål. Vi guider dig her til fem Sankthans arrangementer, hvor alle generationer kan være med

Af
Mai-Britt Jeppesen

Allerede lørdag 22. juni fejres der Sankthans i Universitetsparken. Snup en pakke pølser med til grillen ved Euforen - den tændes kl. 18.

Allerede lørdag 22. juni fejres der Sankthans i Universitetsparken. Snup en pakke pølser med til grillen ved Euforen - den tændes kl. 18. Foto: Adobe Stock

Sankthans i Universitetsparken

Kollegianerrådet og Eforen fejrer Sankthans tidligt i Universitetsparken i år! Allerede lørdag 22. juni kl. 18 tændes der op i grillen ved Eforen, så tag et par pakker grillpølser med under armen og vær med til fællesspisning inden båltalen ved næstformand i Kollegierne i Universitetsparkens bestyrelse, Andreas Tharben, kl. 20.30. Kl. 20.45 tændes Sankthans bålet og Midsommervisen synges. Herefter er der fest i Eforen til den lyse morgen.

22. juni kl. 18 – 23. juni kl. 05.00, Universitetsparken, 8000 Aarhus C

Til Sankthans i Tivoli Friheden giver Michael Learns To Rock koncert på Friluftsscenen.

Til Sankthans i Tivoli Friheden giver Michael Learns To Rock koncert på Friluftsscenen. PR Foto

Sankthans med MLTR i Tivoli Friheden

Søndag 23. juni inviterer Tivoli Friheden til Sankthans med bål, båltale ved borgmester Jacob Bundsgaard og koncert med Michael Learns To Rock på Friluftsscenen.

MLTR har lagt bandets sædvanlige udlands-aktiviteter på hylden i sommeren 2019 og drager i stedet ud i det danske sommerland. 23. juni er destinationen altså Aarhus og Tivoli Friheden, hvor MLTR spiller både gamle hits og nye numre under åben himmel. Glæd dig til at synge med på sange som ’The Actor’, ’Wild Women’, ’Sleeping Child’ og mange andre sange til Sankthans i Friheden

23. juni kl. 11.30, Friluftsscenen, Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

Sankhans aften på Godsbanen er en del af ’Diaraby Jamm Festival’, som er en festival for vestafrikansk kultur.

Sankhans aften på Godsbanen er en del af ’Diaraby Jamm Festival’, som er en festival for vestafrikansk kultur. Foto: Adobe Stock

Sankthans på Godsbanen (Institut for X)

Kom og vær med til at sætte fut i sommeren med en festlig Sankthans aften ved Institut for (X) på Godsbanen. Traditionen tro skal der selvfølgelig synges Midsommervise – OG så skal der laves et ordentligt bål. Derudover vil der være ildshow, gode priser i baren og masser af afrikanske trommerytmer! Aftenen er en del af og markerer afslutningen på festival for vestafrikansk kultur ’Diaraby Jamm Festival’.

23. juni kl. 19.00, Godsbanen, Institut for (X), Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Fejr midsommeren komme sammen med hele familien og vær med til at sende heksen til Bloksbjerg, når Langenæskirken inviterer til Sankthans.

Fejr midsommeren komme sammen med hele familien og vær med til at sende heksen til Bloksbjerg, når Langenæskirken inviterer til Sankthans. PR Foto

Sankthansaften ved Langenæskirken

Traditionen tro inviterer Langenæskirken 23. juni til Sankthans bål for hele familien. Denne søndag aften samles unge og gamle fra hele byen for at fejre midsommeren i festligt lag på tværs af generationer. Og du skal da med!

Der dækkes op til picnic på plænen ved kirken, så pak en lækker madkurv, og nyd aftensmaden, mens ungerne leger, spiller og bager snobrød. Grillen er klar kl. 18, og kl. 19.30 er der båltale ved Langenæskirkens nye sognepræst Louise Højlund.

Drikkevarer kan købes - mad og service medbringes.

23. juni kl. 18.00, på plænen ved Langenæskirken, Kirkedammen 2, 8000 Aarhus C

Syng med på gode, danske sommersange og på Drachmanns Midnatsvise til Sankthans aften ved Lystrup Kirke.

Syng med på gode, danske sommersange og på Drachmanns Midnatsvise til Sankthans aften ved Lystrup Kirke. PR Foto

Midsommer i Lystrup

Der er tale, sang og bål på plænen, når Lystrup Kirke inviterer til et hyggeligt Sankhans arrangement ved kirken 23. juni. Der vil blive mulighed for at istemme gode, danske sommersange og - som det sig hør og bør - Drachmanns Midsommervise. Årets båltaler er Christoffer Broberg Flintholm, der er stifter og indehaver af Officelab.

Få en god snak med venner og naboer over en kop kaffe og kage, som kan købes på stedet.

23. juni kl. 21.00, Lystrup Kirke, Lystrup Centervej 80, 8520 Lystrup

Publiceret 19 June 2019 19:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.