Letz Sushi madboden på Northside Festival pladsen er bare en blandt mange boder, hvor du kan få et sundt og nærende måltid.

Letz Sushi madboden på Northside Festival pladsen er bare en blandt mange boder, hvor du kan få et sundt og nærende måltid. Foto: Martin Jørgensen

Festival-guide:

5 lækre og sunde retter på Northside

Der er ikke bare mange, men rigtig mange madboder at vælge imellem på dette års Northside Festival. Man skulle da være et skarn, hvis man gik af vejen for en burger og en gang fritter, men fra morgen til aften i tre dage, bliver måske lidt for meget af det gode (læs: greasy!) Heldigvis er der rig mulighed for at variere festival-måltidet med et sundere alternativ. Vi giver dig her vores bud på fem sunde madboder, du kan tjekke ud på Northside

Af
Mai-Britt Jeppesen

Smag sprøde, vegetariske falafler hos Falafel du Marais.

Smag sprøde, vegetariske falafler hos Falafel du Marais. Foto: Martin Jørgensen

Falafel du Marais

Falafel du Marais, 100 % økologisk, Placering: Green Area

Uanset om du er vegetar, veganer eller bare godt kan lide et måltid uden kød, med masser af sprøde og friske salater og grøntsager, så er Falafel du Marais boden, du skal pejle efter. Hos Falafel du Marais bliver der gjort alt for at svinge de bedste falafler over disken. En lun, hjemmebagt pita med smagfulde, saftige og kraftige falafler – hvad mere kan man ønske sig? Det skulle da lige være et skvæt af den hjemmerørte chilisauce – den er god, men stæk, så vær varsom!

• Falafel i pita 65,- *Laktosefri *Vegansk *Vegetarisk

• Falafeltallerken 50,- *Glutenfri *Laktosefri *Vegansk * Vegetarisk

Snup en bowls med langtidsbraiseret gris eller en veggie version med portobello svampe fra Troldgaardens madbod.

Snup en bowls med langtidsbraiseret gris eller en veggie version med portobello svampe fra Troldgaardens madbod. Foto: Martin Jørgensen

Troldgaarden

Troldgaarden, 100 % økologisk, Placering: Blue Area

Som noget nyt i år kommer teamet fra Troldgaarden ved Hovedgård til Northside og laver fristende bowls – en med langtidsbraiseret gris og en veggie version med portobello svampe. Begge retter bliver toppet med en masse frisk grønt og er et lækkert, knasende og sundt måltid, hvad enten det er midt eller sidst på dagen.

• Bonde bowl med gris 75,-

• Bonde bowl med portobello svampe 75,- *Glutenfri * Laktosefri *Vegansk *Vegetarisk

Bæredygtig og frisk sushi i forskellige varianter kan du finde hos Letz Sushi.

Bæredygtig og frisk sushi i forskellige varianter kan du finde hos Letz Sushi. Foto: Martin Jørgensen

Letz Sushi

Letz Sushi, 100% økologisk, Placering: Green Area

Et let, velsmagende og sundt måltid, som man tidligere næppe forventede at se som en punkt på festivalmenuen, er gået hen og blevet fast inventar på Northside Festival: nemli’ sushi. Den bæredygtige sushi fra Letz Sushi består af MSC-certificeret fisk og skaldyr og laves af knivskarpe sushikokke, som har den faglige ekspertise, der skal til for at lave lækker sushi, der bare kaleder på et stykke mere, et mere og et mere…

• Vegetarmenu 10 stk. 85,- *Vegetarisk

• Sushimenu 10 stk. 85,-

• Sushimenu 15 stk. 135,-

• Edamamebønner 35,- *Glutenfri *Laktosefri *Vegansk *Vegetarisk

• Tempurarejer med spicy dip 5 stk. eller 10 stk. 50,- / 85,-

Nudler og grøntsager i en smagfuld sauce frister madboden Kuma med.

Nudler og grøntsager i en smagfuld sauce frister madboden Kuma med. Foto: Martin Jørgensen

Kuma

Kuma, 100% økologisk, Placering: Red passage

En anden sund og nærende sultstiller finder du hos den japanske madbod Kuma. Her kan du forkæle dine smagsløg med Yakisoba, som er en typisk japansk vegetarisk festivalspise, bestående af nudler i en let sauce, lynstegte grøntsager og toppet med pulveriseret noritang. Et godt, vitaminrigt måltid med smag af Østen.

• Yakisoba 75,- *Laktosefri *Vegansk *Vegetarisk

Sæt en gang congee med kylling eller bygotto med svampe til livs hos madboden Grød.

Sæt en gang congee med kylling eller bygotto med svampe til livs hos madboden Grød. Foto: Martin Jørgensen

Grød

Grød, 100 % økologisk, Placering: Runddelen

Det er efterhånden nogen tid siden, at grød fik en revival – både som morgenmad, mellemmåltid, frokost, aftnsmad og dessert. Grød er sundt og mættende og kun fantasien sætter grænser, når det handler om at ’spice’ den gammeldags spise op, redefinere den og gøre den hip. På Northside byder Grød boden i år på to ’salte’ varianter: congee med kylling og bygotto med svampe. Hos Grød er grød meget mere end bare grød!

• Congee med kylling 75,- *Glutenfri *Laktosefri

• Bygotto med svampe 65,- *Vegetarisk

Publiceret 06 June 2019 18:00