Der er franske fristelser, gak og gøgl på programmet, når der for ottende år i træk er Latinerfestival i Aarhus.

Der er franske fristelser, gak og gøgl på programmet, når der for ottende år i træk er Latinerfestival i Aarhus. PR Foto

Latinerfestival i Aarhus: En hel dag med musik, gøgl og god stemning

Der er franske toner og farver overalt i Latinerkvarteret, når der for ottende år i træk inviteres til Latinerfestival

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS For ottende år i træk er der Latinerfestival i Aarhus’ ældste og charmerende Latinerkvarter. Festlighederne begynder – traditionen tro – med gratis morgenmad ved et langbord hele vejen gennem Graven lørdag 25. maj fra klokken 09. Igen i år vil tjenere fra Café Kølbert opføre et humørfyldt serveringsskuespil til morgenmaden, ligesom der vil være franske stuepiger rundt omkring i de brostensbelagte gader.

Fra klokken 11 til 17 indtager det populære Parisermarked atter Rosensgade, hvor over 60 designere og kunsthåndværkere udstiller deres skatte. Også det omtalte tjenerløb, hvor ansatte fra kvarterets caféer og restauranter dyster om pokalen i det underholdende løb, er blandt gengangerne på dagens officielle program.

Tjenerløbet er en underholdende og obligatorisk del af Latinerfestivalen. Konkurrencen løber af stablen i Graven.

Tjenerløbet er en underholdende og obligatorisk del af Latinerfestivalen. Konkurrencen løber af stablen i Graven. PR Foto

Nye tiltag

Som altid er der også masser af fed live-musik på programmet. Fra scenen på Pustervig Torv og Royal-scenen ved Magasin vil musikken flyde hele dagen. Herudover har gadeforeningen for Latinerkvarteret som noget nyt i år indledt et samarbejde med det aarhusianske Grobund Bandakademi, som får deres helt egen ungdomsscene i Guldsmedgade.

Guldsmedgade vil i år være en større del af festlighederne end tidligere set, idet en nyligt indgået aftale med Aarhus Kommune har givet Latinerfestivalen mulighed for at bruge samtlige parkeringspladser i den øvre del af den hyggelige handelsgade. Det betyder, at butikkerne her rykker ud i gaden, som vil emme af musik og god stemning dagen lang. For første gang i år har også Mejlgade meldt sig under fanerne og byder ind med franske fristelser og traditioner ved dagens festligheder.

Latinerkvarteret vil emme af musik og sang hele lørdag 25. maj.

Latinerkvarteret vil emme af musik og sang hele lørdag 25. maj. PR Foto

Med livemusik og DJ’s, boblende champagne og vinsmagning, østers og moules frites, velo solex kørsel og fine, franske biler og masser af andre aktiviteter i butikker, på torve og gadehjørner, er der lagt op til en franskinspireret festdag i Latinerkvarteret, som du ikke vil gå glip af!

Se mere på begivenheden her.

Parisermarked med 60 fristende stande fylder igen i år Rosensgade fra kl. 11-17.

Parisermarked med 60 fristende stande fylder igen i år Rosensgade fra kl. 11-17. PR Foto

Publiceret 24 May 2019 06:00