I tre dage summer Aarhus af musik, liv og nerve, når SPOT Festival for 25. gang indtager byen.

I tre dage summer Aarhus af musik, liv og nerve, når SPOT Festival for 25. gang indtager byen. Foto: Michael B. Nielsen

SPOT Festival begynder i dag:

Disse koncerter må du ikke gå glip af

Over 200 koncerter, talks og film er på programmet, når SPOT Festival fejrer 25 års jubilæum i Aarhus 2.-4. maj. Århus Onsdag guider dig til festivalens musikalske must-sees

Af
Mai-Britt Jeppesen

Fra 2.-4. maj er der igen SPOT i Aarhus. Og på Aarhus. I tre dage fyldes byens etablerede scener og åbne pladser af hundredvis af optrædener fra de mest spændende bands og artister lige nu. Solister og grupper, kendte og upcoming fra både ind- og udland. Og foruden musik i alle afskygninger og udlægninger byder dette års SPOT Festival på en lang række film, oplæg og talks.

25 års jubilæum

I år kan SPOT fejre 25 års jubilæum, og det gør festivalen i vanlig overlegen stil med et bredt program, der som altid præsenterer de nyeste tendenser indenfor primært dansk og nordisk musik. Festivalen spænder af på flere af Aarhus' spillesteder og kulturhuse blandt andre Musikhuset Aarhus, Godsbanen, VoxHall, Atlas, Radar og Train. Der vil desuden blive afviklet en række gratis koncerter i udvalgte forretninger rundt omkring i byen - en oplagt mulighed for at smage på årets musikprogram uanset, om du har armbånd til SPOT 2019 eller ej.

SPOT arrangeres af Dansk Rock Samråd (ROSA) og Music Export Denmark (MXD). Festivalens hovedprogram finder sted fredag og lørdag, men allerede torsdag vil der være flere events og arrangementer på programmet – størstedelen arrangeret af en række eksterne arrangører.

Glip ikke

Med så bred en vifte af arrangementer fordelt på få dage, kan det være svært at få overblik. Og at vælge. Og vælge skal du, da det umuligt kan lade sig gøre at opleve det hele - desværre. Derfor guider Århus Onsdag dig her til et udpluk af de musikalske oplevelser på SPOT Festival 2019, som du helst ikke må glippe.

> Find billetter til SPOT Festival samt se det fulde program på spotfestival.dk

De Nye(re)

Aarhusianske Natlyst kan opleves på Musikhusets Klubscene under SPOT 2019.

Aarhusianske Natlyst kan opleves på Musikhusets Klubscene under SPOT 2019. PR Foto

Natlyst, Klubscenen, Musikhuset Aarhus, 3. maj kl. 17 (Gratis?)

Sanger og sangskriver Amanda Drews danner sammen med 11 strygere, blæsere og rytmegruppe det aarhusianske band Natlyst. Med deres eksperimentelle pop, skaber Natlyst et følsomt, nysgerrigt og genkendeligt univers, der rammer det inderste af hjertekulen. Natlyst udkom med deres debutalbum ‘Modig’ i marts i år.

De fem metal-drenge fra Baest giver koncert på Train fredag aften.

De fem metal-drenge fra Baest giver koncert på Train fredag aften. Foto: Bente Tahmasbi

Baest, Train, 3. maj kl. 23

Aarhusianske Baest er rå og brutal lyd med old school nerve. På årets SPOT deler de fem metal-drenge ud af den kreative og glubske live energi, de er så berygtet for. 7. marts i år modtog Baest hele to Gaffa-priser; Årets nye danske navn og Årets danske hardrock/metaludgivelse. Sidstnævnte for bandets første fuldlængde udgivelse ‘Danse Macabre’ fra sommeren 2018.

Nanna Bech, Den Rå Hal, Godsbanen, 4. Maj kl. 17.30

Den aarhusianske sanger og sangskriver Nanna Bech er tilbage på SPOT med sit kvindeband. Den folkede, minimalistiske musik og Nanna Bechs milde og pigede stemme står i udtalt kontrast til teksterne, som er konfronterende, skæve og til tider makabre. Bandet udgav det anmelderroste debutalbum, ‘I Could Kill You In a Thousand Ways’ i efteråret 2018.

Valmai, som dækker over forsanger Stine Drejer og fem bandmedlemmer, spiller på Musikhusets Klubscene 3. maj.

Valmai, som dækker over forsanger Stine Drejer og fem bandmedlemmer, spiller på Musikhusets Klubscene 3. maj. Foto: Sebastian V. Toft

Valmai, Klubscenen, Musikhuset Aarhus, 4. maj kl. 20

Bag bandnavnet Valmai gemmer forsanger Stine Drejer og et band på fem medlemmer sig. Valmai er et spirende talent på den danske musikscene, der leverer drømmende, støvet og melodisk musik i en genre, der befinder sig mellem det elektroniske og det organiske. Bandet udgav debut-EP’en ’Magma’ i maj 2018.

De Kendte
Fremadstormende Nicklas Sahl giver koncert i Store Sal i Musikhuset Aarhus under SPOT Festival.

Fremadstormende Nicklas Sahl giver koncert i Store Sal i Musikhuset Aarhus under SPOT Festival. Foto: Mathias Christensen

Nicklas Sahl, Store Sal, Musikhuset Aarhus, 3. maj kl. 18

Nicklas Sahls musikalske karriere har for alvor taget fart de seneste år, og den bare 21-årige sanger har imponeret både publikum og anmeldere med sin bløde pop og fængende tekster. Nicklas Sahls EP, ‘Planets’, udkom i 2018 og indeholder sangerens to første singler, ‘New Eyes’ og ‘Hero’, hvor sidstnævnte var P3’s Uundgåelige i 2018.

Chris Burton, Åbne Scene, Godsbanen, 3. maj kl. 18.30

16-årige Chris Burton synger, skriver og producerer selv og er aktuel med sin debutsingle, ‘Love Letters’. Et popnummer, der takket være en placering på den amerikanske Spotify-liste 'New music Friday', blev hørt knap 700.000 gange i løbet af de første 14 dage efter udgivelsen. Amerikanske managers og pladeselskaber har da også allerede vist interesse for det unge multitalent.

Alexander Oscar kan opleves på Aarhus Volume Scenen i området imellem Godsbanen og Scandinavian Congress Center fredag aften 3. maj.

Alexander Oscar kan opleves på Aarhus Volume Scenen i området imellem Godsbanen og Scandinavian Congress Center fredag aften 3. maj. Foto: M. Jeppesen

Alexander Oscar, Aarhus Volume, 3. maj kl. 21.50

Den unge, danske sangskriver, Alexander Oscar, har med rekordfart etableret sig som en spændende popartist med stort internationalt potentiale. Han udsendte for nyligt sit debutalbum, ‘Highs & Lows’, hvorfra især singlen ‘Complicated’ har cementeret hans position på den danske musikscene.

Bisse præsenterer sit niende album ’Tanmaurk’ ubnder dette års SPOT Festival.

Bisse præsenterer sit niende album ’Tanmaurk’ ubnder dette års SPOT Festival. PR Foto

Bisse og Aarhus Symfoniorkester, Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus 3. maj kl. 22

I samarbejde med Aarhus Symfoniorkester præsenterer sanger og sangskriver Bisse under SPOT sit niende album, ’Tanmaurk’, der er en personlig Danmarkshistorie. Med ’Tanmaurk’ udforsker Bisse den danske historie og kultur og viser samtidig en ny side af sig selv som kunstner. Genren er alternativ/indie med et tvist.

De Gratis

Emil Kruse, Aarhus Volume, 2. maj kl. 18

Unge Emil Kruse har været en del af den danske musikscene i lang tid, først som den ene halvdel af grime-duoen Sleng og senere under navnet Aesthetic, hvor han lavede 90’er-inspireret hiphop. Debut-EP’en ‘Slumromantiker’ fra 2016 er en god blanding af melodiøse vokalstrofer akkompagneret af lige dele sfæriske synth-flader og 80’er Moog-bas, der tilsammen udgør Emil Kruses musikalske univers.

Jakob Aksglædes musik kombinerer hverdagspoesi og catchy pop og indbyder til at danse. Oplev ham hele to gange under dette års SPOT Festival.

Jakob Aksglædes musik kombinerer hverdagspoesi og catchy pop og indbyder til at danse. Oplev ham hele to gange under dette års SPOT Festival. Foto: HenningBagger/RitzauScanpix

Aksglæde, Magasin, 3. maj kl. 17

Aksglæde debuterede i 2016 med sin selvbetitlede EP og har siden vundet hjerter hos både lyttere og anmeldere med sin moderne, dansksprogede sangskriverstil. Jakob Aksglædes musik kombinerer hverdagspoesi og catchy pop og inviterer til at danse. Sangeren udgav sin anden EP, ‘Fortrudte Fortielser’, i 2017.

The Oceans, VIU Eyewear, Volden 11, 4. maj kl. 12.30

Støjende guitarer, insisterende beats og fængslende melodier er tilsammen det, der indkapsler essensen af rock-duoen The Oceans, der består af Dan Joe og Linus Valdemar. Deres udtryk kan bedst beskrives som en kombination af byens puls, støj og kaos, samt roen man finder i dette hav af impulser. I august 2018 udkom The Oceans med deres ‘EP I’ præget af dur-sange. Denne blev i april i år efterfulgt af ‘EP II’, der demonstrerer duoens mere mørke mol-side.

Publiceret 01 May 2019 16:00