Karmen Roivassepp har fået masser af opmærksomhed, efter hun modtog prisen som årets jazztalent, fordi hun bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk.

Karmen Roivassepp har fået masser af opmærksomhed, efter hun modtog prisen som årets jazztalent, fordi hun bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk. Foto: Martin Dam Kristensen

Unge Karmen jazzer på lokalcentrene

Aarhus Jazz Talent, Karmen Rõivassepp, tager på tour sammen med Aarhus Jazz Orchestra til seks af byens lokalcentre for at dele gratis ud af musikken

Af
Bente Tahmasbi Hansen

AARHUS 25-årige Karmen Rõivassepp kan skrive både komponist, dirigent, sangerinde, pianist og Aarhus Jazz Talent 2018 på sit visitkort. Tre dage i april optræder hun i rollen som sangerinde i selskab med seks musikere fra Aarhus Jazz Orchestra. Det er 9.,11. og 12. april. På de tre dage swinger gruppen på seks af byens lokalcentre med en omgang latin-jazz. Og det er gratis at deltage.

”Aarhus Jazz Orchestra har bedt mig finde noget latin, så jeg har valgt noget brasiliansk musik, fordi jeg har været helt vild med det, siden jeg fandt det på nettet som barn,” siger Karmen Rõivassepp, der stammer fra Estland, men har boet i Aarhus i seks år.

”Jeg glæder mig til at komme ud på lokalcentrene og møde et helt andet publikum, end det der er på byens jazzklubber,” siger den unge pige, der har studeret på konservatoriet i Aarhus.

Prisen har stor effekt

Vi møder hende på en café imellem nogle af hendes mange job. Fire af dem er som dirigent af Politiets Big Band, Unoderne og Kuls Big Band i Rønde og Swingbanden i Randers. Hun underviser også i sang på Musikskolen Frontsession i Mejlgade og synger klassisk i Vor Frue Kirke. Dertil kommer en række koncerter enten med hendes egen kvartet eller andre, der inviterer hendes med.

”Jeg har omkring 15 forskellige job. Sådan er det at være musiker, man er nødt til at stykke det sammen og være fleksibel. Jeg er glad for, at det overhovedet kan lade sig gøre og føler mig meget heldig,” siger Karmen Rõivassepp.

Talentprisen, som blev uddelt af Aarhus Jazz Festival, har betydet meget for hende. En del af prisen var en koncert på Atlas, hvor Karmen Rõivassepps kvartet spillede for en næsten udsolgt sal.

”Jeg er blevet set og hørt af mange nye mennesker på grund af prisen. Det har sat skub i mange ting for mig,” siger sangerinden, der ikke har den klassiske drøm om at blive en del af jazzmiljøet i New York.

”Hvis de ringer, tager jeg naturligvis af sted, men jeg er glad for at være i Aarhus. Og så savner jeg min familie i Estland, så jeg tager måske hjem til den på et tidspunkt,” siger hun.

Havde jeg vidst det...

Karmen Rõivassepp er vokset op i en musikalsk familie, hvor alle børnene lærte at spille klaver. Hun spillede klassisk musik, fra hun var fem, til hun var 15 år. Det har givet hende et solidt fundament.

Hun er den yngste og den eneste, der har truffet det modige valg at gøre musikken til sin levevej.

”Min forældre har været en uvurderlig støtte. Uden dem var jeg ikke her i dag,” siger hun og fortsætter med et stort smil:

”Og hvis jeg havde vidst, hvad det kræver at være musiker, havde jeg aldrig valgt det.”

Hun ser ud i rummet et øjeblik, som om hun lige mærker efter.

”Men det går heldigvis rigtig godt. Jeg er utrolig glad og taknemmelig for det.”

Karmen Roivassepp har fået masser af opmærksomhed, efter hun modtog prisen som årets jazztalent, fordi hun bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk.

Karmen Roivassepp har fået masser af opmærksomhed, efter hun modtog prisen som årets jazztalent, fordi hun bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk. Foto: Martin Dam Kristensen

Fakta

Karmens koncerter

9. april kl. 16.00 Frivillighuset Trøjborg

9. april kl. 19.00 Lokalcenter Skelager

10. april kl. 20 Erlings Jazz- og Ølbar

11. april kl. 13.00 Lokalcenter Eskegården

11. april kl. 16.00 Vestervang Plejehjem

12. april kl. 13.00 Lokalcenter Rosenvang

12. april kl. 16.00 Lokalcenter Abildgården

Publiceret 02 April 2019 00:00

SENESTE TV