Sådan så det ud, da Hugo Helmig i sidste uge gav koncert på Gimle i Roskilde. Lørdag aften vendte han hjem til Aarhus for at spille i Musikhuset.

Sådan så det ud, da Hugo Helmig i sidste uge gav koncert på Gimle i Roskilde. Lørdag aften vendte han hjem til Aarhus for at spille i Musikhuset. Arkivfoto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Anmeldelse:

Hugo Helmig tog hævn over kokain-skandale med energisk koncert i Aarhus

Aarhusianske Hugo Helmig var i den grad på hjemmebane, da han lørdag aften stod på scenen i Musikhuset

Af
Jonas Wrede Hansen

Hugo Helmig-koncert

Musikhuset Aarhus - 23. marts 2019

Karakter: 4 af 6 stjerner

"Nu skal det handle om musikken."

Sådan lød det for et par uger siden i et undskyldende opslag på Instagram fra Hugo Helmig, efter det var kommet frem, at han på grund af en vild kokain-rus havde overnattet i detentionen hjemme i Aarhus.

Lørdag aften i Musikhuset i den selvsamme by gjorde den unge Helmig alvor af sine ord. Det handlede om musikken. Det handlede om at have en fest. Og det handlede om at bevise sit talent. Selvom der flere gange var små hentydninger fra ham selv til den torskedumme aften i Aarhus' natteliv, og selvom én blandt publikum i optakten til en sang råbte 'snif' som en klar reference til Hugo Helmigs kokain-misbrug, så overdøvede det ikke koncertens fokus; musikken.

Den 20-årige sanger lignede i stedet en, der var klar til at vise sin hjemmebane, at han er havnet på den danske musikscene for at blive.

Energi fra start til slut

Allerede fra første nummer var man ikke i tvivl om, at Hugo Helmig denne lørdag aften ikke behøvede andet end musikken, et band og et stort publikum til at få sit charmerende smil frem på læberne.

"Jeg har glædet mig sindssygt meget til at komme hjem," lød det troværdigt fra ham, da han havde leveret sit første nummer.

Og publikum havde vist også glædet sig. I hvert fald var der fra start en god kemi, og en feststemt fyr råbte: "Jeg elsker dig, Hugo," op til scenens hovedperson, som besvarede det med det velkendte smil.

Under hvert nummer formåede Hugo Helmig at fastholde publikums begejstring og lyst til at tage del i festen. Desværre lykkedes det dog ikke for ham mellem numrene at interagere særlig godt med de mange mennesker, der havde fundet frem til Musikhusets Rytmisk Sal. De første mange sange blev nærmest leveret, som når man sætter en playliste på i Spotify. Da koncerten var blevet spillet godt varm, åbnede Hugo Helmig dog op for et par små anekdoter fra scenen, men det blev aldrig en succes.

"Jeg har begået fejl"

Det var blandt andet under disse forsøg på at interagere med publikum, at den 20-årige sanger lavede små hentydninger til sin kokain-skandale.

"Kender I det med at begå fejl," spurgte han blandt andet op fra scenen uden rigtig at få et svar fra publikum, hvorefter han fortsatte: "Det gør jeg."

Og så startede musikken, og Hugo Helmig sang "Cocaine down the drain," der er første linje i 'Home' fra sangerens debutalbum, som efter den famøse aften i Aarhus for to uger siden pludselig giver meget bedre mening.

Sluttede med energi og lavede 80'er-cover

Trods de halvkiksede kommentarer fra scenen, så ændrer det ikke på, at Hugo Helmig fik taget godt og grundigt hævn over sin fadæse i det aarhusianske natteliv, der kostede ham et par uheldige medieomtaler. Den unge sanger charmerede sig frem med sit store smil og fik vist sit talent, der udover charmen også indeholder en imponerende stor vokal.

Det sidste kom især frem, da han i midten af koncerten valgte at fremføre en coverversion af Whitney Houstons 'I Wanna Dance With Somebody'.

Han sluttede af med den samme energi, som han havde med sig fra start, og da han som sidste nummer gav sit allerstørste hit 'Please Don't Lie' var det til kæmpe jubel, skrig og et syngende publikum, der med sine smartphones dokumenterede oplevelsen.

Hugo Helmig formåede at få det til at handle om musikken og beviste, at han ikke bare er ung og dum.

Hugo Helmig

    Født 24. juli 1998 i Aarhus

    Kom frem i 2017 med sangen 'Please Don’t Lie', som samme år blev det mest spillede nummer i dansk radio

    Blev nomineret til P3 Gulds talentpris i 2017

    Udgav i 2019 debutalbummet 'Juvenile' med 11 sange

    Er søn af sangeren Thomas Helmig og den tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen

Publiceret 23 March 2019 23:00

SENESTE TV