Chris Skak (tv) og restaurationschefen, Jonas Bak har travlt med at gøre klar til åbningen af det nye spillested, Bak og Skak Jazzhouse. Det ligger på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen.

Chris Skak (tv) og restaurationschefen, Jonas Bak har travlt med at gøre klar til åbningen af det nye spillested, Bak og Skak Jazzhouse. Det ligger på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen. Foto: Tahmasbi

Gratis øl på fredag på nyt jazz-sted: Musik og vin fra hele verden - og øl fra Silkeborg

Indretningen er skandinavisk og musikken er a la New Orleans på det nye jazz-sted, Bak & Skak Jazzhouse, i bunden af Jægergårdsgade

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Fredag 8. marts åbner et nyt spillested i Aarhus på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen. Bak & Skak Jazzhouse hedder det. Det fejres med gratis musik både fredag og lørdag og 200 gratis øl til dem, der kommer først.

Lige nu i dagene op til åbningen har ejerne, Mikkel Bak og Chris Skak, og restaurationschefen, Jonas Bak, travlt med at få sortfodsskinken fra Spanien og byens bedste oste hentet hjem og lagt på plads. De har også travlt med at tage telefonen, som ringer tit. Blandt andet fordi musikbookerne og musikerne har hørt om det nye spillested og derfor melder sig på banen.

Også vindueskarmene er udnyttet til siddepladser. Dem er der 55 af og så er der mulighed for at hænge ud i baren og hjørnerne.

Også vindueskarmene er udnyttet til siddepladser. Dem er der 55 af og så er der mulighed for at hænge ud i baren og hjørnerne. Foto: Tahmasbi

Det er fint, for Mikkel Bak og Chris Skak lægger op til, at der skal være live jazz eller blues hver fredag og lørdag aften og frokostjazz lørdag middag.

"Interessen er stor på forhånd, siger Chris Skak, der lige når at tage imod en bestilling på et bord til fire spisende gæster på åbningsdagen, inden han fortsætter:

"Vi synes, at Aarhus trænger til et New Orleans-inspireret sted med glæde, god musik og hygge. Mikkel kommer fra Silkeborg, hvor der jo er masser af jazz. Den gode stemning vil vi gerne føre til Aarhus," uddyber Chris Skak.

Planen er at præsentere et bredt udsnit af den danske jazz-scene. Der vil være traditionelle indslag ved frokost-arrangementerne og noget mere eksperimenterende om aftenen.

God kvalitet

De to bar-ejere er sikre på, at de får et godt samarbejde, for det har de allerede i deres fælles firma, Care-Konsulenterne, der har eksisteret i 10 år. Det hører til i nummer 142 i Jægergårdsgade og baren ligger i nummer 150.

"Vi er iværksætteragtige og elsker at perfektionere ting og at gøre det ordentligt. Derfor fik vi lyst til at gøre noget med de her smukkke lokaler, som vi har sat fuldstændig i stand. Vi har haft en designer til at indrettet jazzhuset og har lagt vægt på god kvalitet," fortæller Chris Skak.

Han ser sig selv stå i baren og hygge om jazzstedets kunder. Arbejdet i køkkenet har ejerne overladt til Mikkel Baks søn, Jonas Bak, der har været restaurantchef på Restaurant Hjejlen i Silkeborg og gorumet-sommellier på Hotel Radisson. Han står for udvalget af gode vine fra hele verden og spanske tapas, man også vil kunne købe med hjem.

"Vi har et skarpt vinkort med noget af det bedste til meget forskellige priser," siger Jonas Bak og nævner rødvinen Lodi fra Californien og Magaret River fra Australien.

Man kan også få sig et glas champagne eller en cocktail som 'Dark and stormy' eller 'Tom Collins'.

"Vi laver dem fra bunden af de bedste råvarer," lover Jonas Bak.

Der er desuden syv forskellige slags Carlsberg i øl-hanerne og en række flaskeøl fra Grauballe Bryghus i Silkeborg. Blandt andet den royale version, Honey Gold, som Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary valgte at servere til deres bryllup.

Musikerne skal stå på gulvet foran det røde bagtæppe.

Musikerne skal stå på gulvet foran det røde bagtæppe. Foto: Tahmasbi

Fakta

Fredag 8. marts klokken 15 åbner Bak og Skak Jazzhouse. Der er 200 gratis øl så længe lager haves

Fredag 8. marts klokken 20 Creole Catz spiller glad jazz- og boogie

Lørdag 9. marts klokken 13 engelske Adrian Cox spiller jazz på sin klarinet og sin saxofon

Lørdag 9. marts klokken 20 kvartetten Legestuen sammen med sangerinden Karmen Rõivassepp

Åbningstider:

Klokken 15.00-00.00 tirsdag-torsdag

Klokken 15.00-02.00 fredag

Klokken 12.00-02.00 lørdag

Publiceret 07 March 2019 15:50

SENESTE TV