Man kan høre, hvad det fascinerende Disneyunivers kan fortælle om 1930’erne, der er den tid, tegnefilmene er skabt i og få et indblik i hvordan en Disneytegner arbejder.

Man kan høre, hvad det fascinerende Disneyunivers kan fortælle om 1930’erne, der er den tid, tegnefilmene er skabt i og få et indblik i hvordan en Disneytegner arbejder. Foto: Møde i Mickey Mouse klub I 1930’erne. Fotograf ukendt.

Guide: Fly, Freud og Disney på Folkeuniversitetets festival

Folkeuniversitetet sætter fokus på de brølende 1920'ere og voldsomme 1930'ere i Århundredets Festival, 'Mellemtiden'

Af
Hanne Lundgren Nielsen

Folkeuniversitetet

1.-10. marts kan man udforske Mellemkrigstiden, når Folkeuniversitetet præsenterer Århundredets Festival med titlen ’Mellemtiden’.

En generation er tabt i den store krigs skyttegrave. Den spanske syge hærger. 20’erne brøler afsted på jazz og champagne, mens biografer, biler, telefoner og radio ændrer hverdagen. Det revolutionære blod flyder i Rusland og Mussolinis fascister marcherer mod Rom. Folk står i kø til suppekøkkenerne efter krakket på Wall Street, og Hitler udpeges til rigskansler i 1933. Efter en voldsom borgerkrig i Spanien bryder 2. verdenskrig ud.

Med 108 arrangementer i krydsfeltet mellem viden, kultur og sanselige oplevelser er der gode kort på hånden til dem, der ønsker at fordybe sig i perioden og samtidig få en anderledes oplevelse. Hvad end det gælder litteratur, historie, teknik, filosofi, musik eller film.

Foto: Edmund Engelman / Thomas Engelman

Vidensmiddag: Freud bag forklædet. Det Ubevidste. Drifterne. Superegoet. Ødipuskomplekset. Fetichisme og Narcissisme. Kom med på en forundringsrejse ind i Freuds univers, og bliv klogere på psykoanalysen bid for bid, når vi inviterer på en 4-retters menu frit inspireret af ’Freuds egen kogebog’, lørdag 2. marts.

Foto: Billedcollage. Børge Andre Venge m.fl.

Mellemkrigstiden set gennem Letbanens ruder. Stå på Letbanen kl. 12 på Aarhus Hovedbanegård, hvor Aarhus’ stadsarkivar tager dig med på en rejse tilbage gennem Aarhus i mellemkrigstiden med fokus på byens arkitektur og kulturhistorie. Letbanen, Aarhus H, tirsdag den 5. marts og fredag 8. marts.

Foto: Flyvemaskine. Pixabay

Flyvningens gyldne æra. Luftheltene slår den ene flyverekord efter den anden i mellemkrigstiden. Så festivalen er også i luften. Nærmere bestemt ved Aarhus Svæveflyveklub, hvor du kan høre om flyets dramatiske historie og om klubben, der er fra 1933. Bagefter kan du booke en tur i et fly, hvis vejret tillader det! Lørdag den 9. marts.

Disney – drømme og virkelighed. Vi har grint af den uheldige Anders And, grædt med den forældreløse Bambi og rystet af skræk over Snehvides onde stedmoder. Hør, hvad det fascinerende Disneyunivers kan fortælle om den tid, tegnefilmene er skabt i, 1930’erne, og få et indblik i, hvordan en Disneytegner arbejder, mandag 4. marts.

Fakta

- Århundredets Festival foregår 1.-10. marts og præsenteres af Folkeuniversitetet i Aarhus

- Der indgår over 100 arrangementer, fortrinsvis i Aarhus.

- Viden er festivalens røde tråd: Festivalen vil gøre det sjovt at blive klogere.

- Festivalen foregår nu for ottende år i træk.

- Læs mere: www.aarhundredetsfestival.dk

Publiceret 28 February 2019 08:00

SENESTE TV