Her er borgere på Frederiksbjerg i gang med at plante sig til et grønnere område.

Her er borgere på Frederiksbjerg i gang med at plante sig til et grønnere område. Foto: Erik Zappon

Ny bog fortæller om Aarhus' byrum: Borgerne skaber selv byen

Aarhusianerne indtager byens rum og laver ø-haver, fælleshuse og mødesteder. Det fortæller bogen 'De Uformelle Byskabere' om

Procesdesigner Anders Boisen arbejder til daglig i Aarhus Kommune. Han har med stor interesse set, hvordan byens borgere bare går i gang og skaber de rum, haver og mødesteder, de har brug for.

Det er der kommet en bog ud af. Den fortæller blandt andet om Institut for (X), Omdrejningspunktet, der er et containerhus i Rundhøj, og Eventspace på Katrinebjerg. Og om Aarhus’ selvgroede skaberkræfter, der vokser i netværk og nærmiljøer.

Eksemplerne er kædet sammen med nogle større tendenser i både byens historiske og økonomiske udvikling. F.eks. at byen altid er produktet af og afspejler tidens økonomiske teorier og vilkår. Nu er vi på vej ind i en mere netværksbaseret økonomi, hvor borgere ikke kun ses som forbrugere, men også producenter. De er med til at udvikle byen økonomisk og kan være med til at genfortolke, hvad vi tænker om byen som et bæredygtigt, økonomisk system i netværkets tidsalder.

Der er reception for bogen 1. marts ved Use Studio, Rosensgade 11. Det er klokken 16:00-18:30.

Tahmasbi

Publiceret 27 February 2019 07:00

SENESTE TV