12 franskmænd udstiller deres fotokunst på en cafe og i en bar i Aarhus i vinterferien.

12 franskmænd udstiller deres fotokunst på en cafe og i en bar i Aarhus i vinterferien. Foto: Galleri EPI

12 franske fotografer popper op

Det franske Galleri EPI udstiller fotos på en fansk cafe og en hemmelig bar i Aarhus

Det franske galleri, Galleri EPI, holder to popup udstillinger i Aarhus i vinterferien. Den første er i Café & Brasserie Juliette i Jægergårdsgade 54. Man kan se de udvalgte fotografier i bare en enkelt dag, nemlig lørdag 16. februar i tidsrummet fra klokken 10 til klokken16.

Da tages billederne ned, fordi de skal op og hænge i en cocktailbar, der gemmer sig i en baggård i Fredensgade 41. Gedulgt hedder den, hvilket betyder gemt. Har man først fundet vej ind bag det, der ligner en dør ind til et varelager, befinder man sig en hyggelig og smukt indrettet cocktailbar. Den er kåret til Byens Bedste Bar og serverer blandt andet drinks i små plastikbadekar med roser i.

Lørdag 16. februar vil man der også kunne se den franske fotoudstilling fra klokken 16 til klokken 19.

Udstillingen er en fotokollektion, som er sammensat af kunstnerkollektivet, Voir Plus. Det består af 12 fotografer og de har samlet billederne specielt til denne rejse til Aarhus.

Aarhus-kunstner til Frankrig

Galleri EPI ligger i landsbyen Ingrandes sur Loire. Fra marts til december holder det udstillinger af forskellige kunstner, men også små koncerter, poesi-taler og workshops.

I vinterferie sidste år var en række repræsentanter fra EPI i Skandinavien, for at skabe en kulturbro mellem Ingrandes sur Loire og norden.

Til september vil en århusiansk kunstner udstille i EPI Galleriet. Det er Jonas Sckerl, der har værksted i Sydhavnen og som er en af ejerne af Gedulgt,

"Vi er glade for at man kan gå begge veje på vores bro mellem Ingrandes sur Loire og Aarhus," siger de franske kunstnere. De er: Roger Coutin, Jean-Pierre Albouy, Patrick Bouré, Jacques Etien, Elisabeth Fréour, Karl Grelet, Alain le Saout, Marie-Claude Nicolas, Christophe Nogees, Daniel Perdriau Janic Sorin og Jean-Claude Moyon.

Tahmasbi

Publiceret 14 February 2019 06:00

SENESTE TV