Eleverne fra kokkeuddannelsen på Aarhus Tech vil lave en Michelin-menu på Aarhus Rådhus 18. februar.

Eleverne fra kokkeuddannelsen på Aarhus Tech vil lave en Michelin-menu på Aarhus Rådhus 18. februar. Foto: FOOD

La cabra-kaffe, frilandsgris og Arla Unika-oste på rådhuset

De bedste råvarer præsenteres på rådhuset i timerne op til Michelin-uddelingen i Musikhuset

Man kan på rådhuset opleve de bedste råvarer fra Østjylland den dag Michelinpriserne uddeles. Det sker 18. februar i Musikhuset, og mens gorumetkokkene går rundt og bider negle og venter på resultatet, kan de gå over på rådhuset fra klokken 17.30 - 20.30 og blive inspireret.

Food Organisation of Denmark (FOOD) arrangerer en Michelin-event for producenter, leverandører og andre tilknyttet restaurationsbranchen for at sætte spot på den gastronomiske udvikling i Aarhus og Østjylland, skriver den i en pressemeddelelse.

Gris, ost og kaffe

Guldrummet fra Danish Crown kommer med lækkerier, som tilberedes af kokke fra Michelin-restauranten MeMu i Vejle.

Arla Unika kommer med deres oste, som også er skabt i tæt samarbejde med de bedste restauranter og topkokke.

De aarhusianske kaffehelte fra La Cabra viser, hvordan man brygger den perfekte kaffe.

Lokale Bent Brandt viser, hvor stor betydning opdækningen og service har for måltidet eller restaurantoplevelsen.

LIDL kommer med deres helt nye serie af produkter, som er skabt sammen med Michelin-kokken Wassim Hallal.

Det Grønne Museum kommer desuden med en hær af dygtige lokale producenter, der dagligt leverer råvarer eller produkter til Michelin-restauranterne, og så har de tre aarhusianske Michelin-restauranter Domestic, Gastromé og Substans skabt en særlig Michelin-menu i dagens anledning. Den bliver lavet af eleverne fra kokkeuddannelsen på Aarhus Tech. De har nemlig sagt ja til at sørge for, at dem der arbejder på Michelin-restauranterne for en gang skyld kan slappe af.

Køkkenchef og medindehaver af Michelin-restauranten Gastromé, Søren Jakobsen, er glad for, at glansen fra stjernestøvet både bruges til at sætte fokus på den gastronomiske udvikling i bredere forstand og til at favne andre end topkokkene selv. Søren Jakobsen er taknemmelig for, at hans personale kan være en del af festen lige ved siden af Musikhuset, mens han går over og afventer Michelin-dommen.

“Det er jo alle i en restaurant, der gør det muligt med sådan en hæder, som en Michelinstjerne er. Så derfor synes jeg, at det er en virkelig god ide, at opmærksomheden også rettes på de fødevareproducenter, leverandører, opvaskere, tjenere og kokke, der er forudsætningen for, at vi har kunnet drive den gastronomiske udvikling så vidt. Jeg glæder mig og krydser fingre for, at der bliver noget at fejre,” siger Søren Jakobsen.

Man kan fra 4. februar klokken 12 booke maks to billetter efter først til mølle princippet så længe lager haves her: https://foodfestival.safeticket.dk/michelin '

Tahmasbi

Publiceret 04 February 2019 10:00

SENESTE TV