Thomas Sigfreds serverer her sin økolgiske kaffe fra sin kaffefabrik i Sydhavnen. Om et øjeblik kan man også få den i ishuset i ørnereden og i Marienlund.

Thomas Sigfreds serverer her sin økolgiske kaffe fra sin kaffefabrik i Sydhavnen. Om et øjeblik kan man også få den i ishuset i ørnereden og i Marienlund. Foto: Tahmasbi

Sigfreds kvalitetskaffe er rykket ud i naturen

Den aarhusianske kaffekonge serverer sin kaffe med udsigt ved Den Permanente, Marienlund og Ørnereden

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Nu behøver man ikke frekventere en af byens citycafeer for at få kvalitetskaffe fra Sigfreds Kaffefabrik. Den dampende varme og gudedrik kan nydes i de naturskønne omgivelser ved Den Permanente Badeanstalt og lige om lidt også ved Ørnereden og i Marienlund. Der bliver ishuset decideret en kaffebar.

"Det er simpelthen kaffe med udsigt," siger Thomas Sigfred, der i dag driver sin kaffefabrik i Sydhavnen. Han var i et årti kaffekongen i Aarhus, hvor han som den første indførte kaffebarer med den bedst mulige kaffe fra eget risteri. En konkurs i 2015 sendte ham i frit fald og han er siden landet på den gamle soyafabrik, hvor han i dag rister gourmetkaffe. Den serveres på en række af byens cafeer blandt andre Bills Coffee, Café Drudenfuss, Ficka og The Lazy Wombat.

"Nu kan man også få en rigtig god kop kaffe, når man er ude i naturen. Og hvor giver det bedre mening at drikke den end netop her," smiler Thomas Sigfred glad, da avisen møder ham ved Den Permanente.

Økologisk er populært

"Jeg har aldrig selv købt kaffe i ishusene, fordi min forventninger var, at den ikke var særlig god. Det håber jeg, at vi nu kan lave om på," fortsætter Thomas Sigfred, der lærer kioskpersonalet op, så de kan servere kaffen sådan, som den skal være.

Han i øvrigt glad for, at kioskerne har valgt hans økologiske bønner. De ligger over 80 procent i den internationale cupping score, der er en kvalitetsbedømmelse af kaffe. Dermed hører de hjemme i kategorien speciality.

"Der er efterspørgsel efter den økologiske kaffe, som i dag fås i virkelige god kvalitet. Flere af de farme, vi samarbejder med, er i dag økologiske," forklarer han.

Byens 11 ishuse blev sidste år overtaget af Henrik Mensch, der tidligere drev Moesgård Strandkiosk. Han forpagter nu dem alle og vil gerne forny kioskerne, derfor kontaktede han Thomas Sigfred.

"Jeg har kun mødt glade kunder. Nogle af dem har læst, at de nu kan få kvalitetskaffe og kommer her af samme grund. Andre bliver overraskede," siger Thomas Sigfred, der altid selv er på jagt efter den næste gode kop.

Kaffe med udsigt, kalder Thomas Sigfreds det nye koncept med hans kvalitetskaffe i en række af byens ishuse.

Kaffe med udsigt, kalder Thomas Sigfreds det nye koncept med hans kvalitetskaffe i en række af byens ishuse. Foto: Tahmasbi

Publiceret 03 February 2019 10:00

SENESTE TV