Sammen med sit band giver sangerinden Emmelie De Forest koncert i Sct. Pauls Kirke i Aarhus 2. februar.

Sammen med sit band giver sangerinden Emmelie De Forest koncert i Sct. Pauls Kirke i Aarhus 2. februar. PR Foto

De Forest synger nyt og kendt i Aarhus

Godt fem år efter hun vandt Eurovision Song Contest, tager Emmelie De Forest på Danmarksturné med sit band - og med masser af uddannelse og erfaring i rygsækken. 2. februar giver hun koncert i Aarhus

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Emmelie De Forest. Hendes navn var på alles læber, da hun tilbage i 2013 vandt Eurovision Song Contest med nummeret ‘Only Teardrops’. Siden er sangerinden udkommet med et album, et mini-album, en EP og hele syv singler. Hun har medvirket i flere indie-og kortfilm, en dokumentar samt et underholdningsprogram. Senest deltog hun som nydanser i den 15. sæson af 'Vild med dans' på TV2 i efteråret 2018.

I februar drager De Forest på Danmarksturné sammen med sit band, hvor de ved elleve koncerter på forskellige lokationer rundt omkring i landet vil fremføre sange fra hendes to albums ‘Only Teardrops’ og ‘History’. Derudover kan publikum glæde sig til at høre helt nye kompositioner, der endnu ikke er udgivet, samt udvalgte covernumre.

Turnéen bringer også Emmelie de Forest til Aarhus, hvor hun og bandet giver koncert i Sct. Pauls Kirke 2. februar.

“Jeg glæder mig til at spille i Sct. Pauls Kirke. Som barn sang jeg i kirkekor og som teenager i gospelkor, så det er ikke som sådan nyt for mig at synge i en kirke. Men der er noget helt særligt ved kirkekoncerter; lyden og stemningen er ligesom en anden,” siger Emmelie De Forest, der er med på en telefonlinje fra København.

Hun bor i hovedstaden i dag, men er opvokset i Mariager i Midtjylland. Som barn kom hun tit til Aarhus og kender derfor byen godt.

“Min mor boede i Aarhus som ung, så da jeg var barn, tog vi tit hertil på familieudflugt og besøgte Aros, Strøget eller Riis Skov. Derfor kender jeg byen rigtig godt, og det er altid noget specielt for mig at spille her,” fortæller hun.

På egne ben

Kort tid inden Eurovision finalen i Malmø i 2013 fik Emmelie De Forest en aftale med Universal Music, men efter godt to år besluttede hun sig for at forlade pladeselskabet for at finde sig selv som artist og skabe sin egen lyd.

"Jeg valgte at indgå en licensaftale med et pladeselskab i Sverige i 2017. For at få mere indflydelse på min egen musik. Det fik jeg. Men jeg fik også rigtig meget administrativt arbejde, da jeg selv skulle stå for alting.”

Den kommende turné har Emmelie De Forest således selv stået for at booke.

“Samtlige steder, jeg har kontaktet, har taget godt imod mig. Men der er meget praktisk at holde styr på. Derfor håber jeg at få en aftale med et pladeselskab - måske i udlandet - inden for en overskuelig fremtid, så jeg kan fokusere mere på det kreative,” lyder det håbefuldt fra den 25-årige sangerinde.

Både sang og skuespil

I november 2017 udkom Emmelie De Forest med sin første egenproducerede single ‘Sanctuary’. Anden singlen ‘History’ og mini-albummet af samme navn udkom i februar 2018. Albummet finansierede hun sammen med sine fans via crowdfunding.

“Det kunne være virkelig fedt at udgive en single eller to også i år. Når turnéen er slut, vil jeg koncentrere mig om at skrive nye numre. Men det tager jo altid lang tid at skrive og indspille, så måske jeg først har nyt materiale klar i 2020...”

Siden 2015 har Emmelie De Forest fået masser af undervisning og erfaring i både sang og skuespil.

“Jeg har altid sunget, og det vil altid være det, jeg gør. Men jeg elsker også at lave film. Derfor har jeg længe ønsket at arbejde med begge dele, og som min kalender ser ud nu, kommer det ønske til at blive opfyldt i 2019,” røber hun.

FAKTA: Emmelie De Forest med band

Sct. Pauls Kirke, Sankt Pauls Kirkeplads 1, 8000 Aarhus

2. februar kl. 20. Dørene åbner kl. 19.00

Unummererede siddepladser

Billetter på ticketmaster.dk

Publiceret 20 January 2019 07:00

SENESTE TV