"Getlemen..." er et album i høj lydkvalitet og svøbt i smukt artwork. Det er tænkt som en pause fra den evige skærm og en opfordring til at høre efter. Den instrumentale musik trækker tråde til blues, jazz og pop. Foto: Vestbo Trio

Gentlemen spiller groovey musik med lækker lyd

Vestbo Trio udgiver nyt album indspillet i Mark Knopflers studie og inviterer til releaseparty på Aros

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Der er fede grooves og gode melodier på Vestbo Trios nye album "Gentlemen...". Det udkommer 11. januar og kan opleves live 12. januar i caféen på Aros, hvor alle er velkomne.

Selv om musikken er instrumental, er den ikke for nørder. Den er melodisk og skåret skarpt, så folk der er vant at at høre for eksempel pop kan sagtens lytte med. Vestbo Trio deler producer med Tina Dickow og deres musik trækker tråde til blues, jazz og pop.

"Numrene er ikke 12 minutter og soloerne er korte, så man behøver ikke være en jazznørd for at være i selskab med os," siger Michael Vestbo, der er guitarist.

"Vi prøver meget bevidst, at åbne genren op for et bredere publikum," fortsætter han.

Trioen har skabt deres egen niche, hvor musik uden vokal står på egne ben. "Gentlemen…" er lyden af afslappet coolness, god stil. I en stadig mere visuel verden, hvor skærme i alle størrelser konkurrerer om vores opmærksomhed, er albummet en påmindelse om, at vi skal huske at lytte. Både til hinanden og til musikken.

Mark Knopflers studie

Der er tale om et luksuriøst album forstået på den måde, at der er kælet for lydsiden og den fysiske LP og CD. Albummet er mastereret af audio-legenden Bob Katz og er indspillet i Mark Knopflers studie "British Grove" i London. Det er et af verdens allerbedste lydstudier, som bl.a. har lagt rammer til de nyeste udspil fra Eric Clapton og Rolling Stones. Mark Knopfler blev kendt som forsanger, sangskriver og guitarist i Dire Straits.

"Vi hilste på Mark Knopfler og det var virkelig stort for mig. Han var min barndomshelt og grunden til at jeg spiller guitar i dag. Indspilningen i hans studie var for mig en ring, der sluttede," siger Michael Vestbo.

Han opfordrer folk til at lytte til albummet i gode hørebøffer eller på et godt anlæg og nyde lyden.

"Når der ikke er en vokal til at bære, skal lyden være noget særligt," fastslår han.

En del af trioens publikum er medlemmer af Hi-Fi Klubben, som sætter stor pris på god lyd. Af samme grund spiller den en stribe koncerter i Hi-Fi Klubbens butikker i foråret.

Vestbo Trio har tidligere udgivet to album "While You Were Gone" fra 2015 og "Less talk..." fra 2012. De fik begge fire stjerner i Gaffa af Espen Strunk. Bandet har også udgivet EP'en Flowmotion, og i foråret 2018 udkom det anmelderroste livealbum "Doppler Effect" sammen med Uffe Steen Trio.

Vestbo Trio tager på turné i januar og februar for at markere udgivelsen

"Getlemen..." er mastereret af audio-legenden Bob Katz og er indspillet i Mark Knopflers studie "British Grove" i London. Foto: Vestbo Trio

Vestbo Trio

Udgiver "Gentlemen..." 11. januar.

Holder releaseparty i caféen på Aros 12. januar klokken 14.30.

Er på turné i januar og februar.

Spiller koncerter i en række Hi-Fi Klubber hen over foråret.

Publiceret 30 December 2018 06:00

SENESTE TV