Juleudstillingen er et helt nyskrevet juleteaterstykke, som kan opleves på Rosenteatret i hver af de fire adventsweekender. PR Foto

Juleudstillingen er et helt nyskrevet juleteaterstykke, som kan opleves på Rosenteatret i hver af de fire adventsweekender. PR Foto

Guide: Juleforestillinger for hele familien

Der er masser af hyggelige og underholdende juleforestillinger for både store og små rundt på diverse scener i Aarhus i hele julemåneden. Århus Onsdag guider dig til et udpluk af dem her

Af
Mai-Britt Jeppesen

Juleudstillingen

I weekenderne fra 1.-22. december slår Rosenteatret dørene op for Juleudstillingen – et helt nyt juleeventyr for hele familien.

I stormagasinets udstillingsvindue sidder fire nisser til pynt, og når ingen af de forbipasserende kigger, kommer der liv i dem. Nissepigen Amelia er for eksempel alt for nysgerrig til bare at lade sig nøje med at være til pynt, så da hun får fat i en håndfuld tryllestøv, tryller hun udstillingsvinduet væk og går på opdagelse i menneskenes verden.

Glæd jer til at få et sjældent indblik i, hvad nisserne laver, når ingen kigger på dem, og i hvad de foretager sig, når det ikke er jul – i Juleforestillingen.

Juleudstillingen. Spiller 1., 2., 8., 9., 15., 16. og 22. december. Fra 3 år.

Rosenteatret, Teatertorvet 1, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

“Den Uendelige Historie” Aarhus Teter 2018

“Den Uendelige Historie” Aarhus Teter 2018

Den Uendelige Historie

Den Uendelige Historie er eventyret om drengen Bastian, der bliver mobbet i skolen og søger tilflugt i en bog med titlen Den uendelige Historie. Her møder han landet Fantásien, hvor Den Barnlige Kejserinde er syg, og Intetheden fejer hen over hendes rige og suger alt til sig. Bastian følger med åndeløs spænding drengen Atréju i hans tapre kamp mod den sære sygdom, der truer med at slå både kejserinden og landet Fantásien ihjel. Bastian drages ind i historien og bliver selv en del af den.

Tag med ind i den utrolige fantasy-fabel befolket med magiske dyr og skabninger som drager, trolde, gnomer og varulve, når Den Uendelige Historie spiller på Aarhus Teaters Store Scene.

Den Uendelige Historie. Spiller fra 15. november til 21. december. Fra 7 år.

Aarhus Teater, Store Scene, Teatergaden, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

God Jul, Cirkeline!

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Gaverne skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege.

Da de tre venner tager ud i skoven for at hente et juletræ, møder de den skurkagtige kat, de sjove skovnisser og snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

God Jul, Cirkeline! er en forestilling fyldt med sprudlende humor og herlig juleunderholdning for alle generationer.

God Jul, Cirkeline! Spiller 15. december kl. 11, 13 og 15. Fra 3 år.

Musikhuset Aarhus, Lille Sal, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

Julenørd med Anders og Katrine

Anders & Katrine, kendt fra de populære Lille Nørd tv-programmer på Ramasjang, spreder god energi og masser af julestemning til børn og barnlige sjæle i deres juleshow, Julenørd med Anders & Katrine.

Bakket op af band på scenen synger Anders & Katrine deres Nørd-hits blandet med julesange. De to spasmagere klæder sig ud som dyr, laver sjov og ballade og giver børnene en kæmpe musikalsk og festlig jule-oplevelse.

Efter showet kan alle børn få et flot autografkort med hjem.

Julenørd med Anders & Katrine. Spiller 16. december kl. 15.

Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

En spøgelseshistorie

Teaterhuset Filurens årlige familieforestilling bliver i år fuld af gys og gru i form af en vaskeægte spøgelseshistorie.

Astrid og hendes mor flytter ind i et gammelt hus langt væk fra storbyen og Astrids venner. Astrid kæmper med at finde sig selv i alt det nye. En dag møder hun pigen Rakel. Men hvem er Rakel? Og hvor kommer hun fra?

En spøgelseshistorie inviterer hele familien med ind i et skæbneunivers fuld af hemmeligheder. Det er historien om frygten for at miste sig selv, om at blive rykket op med rode for derefter igen at finde fodfæste. Så kom til en anderledes og (u)hyggelig søndag i december.

En Spøgelseshistorie. Spiller 2., 6., 9., 12., 13., 16. og 17. december. Fra 8 år.

Musikhuset Aarhus, Filurens Sal, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

Gerdas Rejse

Gerdas Rejse er en magisk teaterinstallation for hele familien baseret på H.C. Andersens Snedronningen. Tag med på en labyrintisk rejse i Gerdas fodspor. Gerda, der med sin varme og sin urokkelige kærlighed overvandt hekseri, røvere og Nordpolens isnende kulde for at nå frem til Snedronningens slot.

Kravl igennem installationen og følg spejlsplinterne gennem dryppende isgrotter, rosendufte og dyb birkeskov, omgivet af tæt mørke og funklende lys. En magisk oplevelse for modige og eventyrlystne børn og deres voksne.

Gerdas Rejse. Spiller 18. november til 19. december. Fra 7 år.

Teatret Refleksion, Jyllandsgaarden, Frederiksgade 72b, 1.sal, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

En sand røverhistorie

Teatret Gruppe 38 spiller En sand røverhistorie - en forestilling, der er skabt frit efter Selma Lagerlöfs Legenden om juleroserne.

I Görringeskoven kan man blive overfaldet af det værste røverpak. Men legenden fortæller, at en gammel munk og hans unge lærling alligevel bevæger sig dybt ind i skoven en iskold vinterdag, fordi de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt mirakel. Og den er næsten for god til ikke at være sand.

Små og store publikummer kan glæde sig til at lægge sig til rette i hængekøjer under en strålende himmel og høre, se og mærke den gamle, mystiske legende.

En sand røverhistorie. Spiller 9.-19. december. Fra 9 år.

Gruppe 38, Mejlgade 55B, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

Juule-Stue

Tag hele familien med på en tidsrejse til jul i 1700-tallet, når Teaterselskabet PSV genopsætter Ludvig Holbergs fornøjelige komedie Juule-Stue i Helsingør Theater i Den Gamle By.

Som altid, når Teaterselskabet PSV går på scenen, er stilen autentisk. Ikke kun rammerne, men også kostumerne, scenografien, musikken og skuespillet udføres i autentisk 1700-tals stil. Og man skal spidse ører for at forstå de mange sjove og gamle ord i forestillingen.

I forestillingen fortæller tjenestepigen Pernille sin herre Jeronimus en skør historie. Imod planen får historien Jeronimus til at aflyse julen - til stor fortrydelse for alle beboere i huset, der havde glædet sig til fest. Men værst er det dog for Jeronimus’ unge kone Leonora, der havde håbet at kunne lege julelege med sin beundrer Leander. Og dermed er scenen sat for en historie, der i Holbergs ånd er fyldt med intriger, drama, hykleri – samt et godt grin og glimt i øjet.

Juule-Stue. Spiller 6., 8.- 9., 11.-13. december.

Helsingør Theater, Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C. Mere info og billetter her

Publiceret 08 December 2018 07:00

SENESTE TV