Naturhistorisk Museum inviterer til en række samtalesaloner i Troels Kløvedals ånd. Den første er 20. november. Pressebilleder

Naturhistorisk Museum inviterer til en række samtalesaloner i Troels Kløvedals ånd. Den første er 20. november. Pressebilleder

Nysgerrige samtalesaloner i Kløvedals ånd

20. november inviterer Naturhistorisk Museum i Aarhus til den første af fem samtalesaloner i Troels Kløvedals ånd

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Som et supplement til udstillingen ’Frihedens værksted - Kløvedal og livet med Nordkaperen’ om Troels Kløvedal, har Naturhistorisk Museum udviklet en række debataftener i samarbejde med Eventyrernes Klub. Troels Kløvedal er kendt for sin livslange nysgerrighed og fokus på samtalen på tværs af erfaringer og kulturer. Temaet til den første samtalesalon tirsdag aften 20. november er livslang nysgerrighed.

Aftenen starter i udstillingen på Naturhistorisk Museum, hvor scenen bliver sat i forhold til Troels Kløvedal og hans bærende værdier for det gode liv. Til hver samtalesalon vil gæsterne møde tre samtalepartnere med noget på hjerte, som vil forholde sig til aftenens tema. Eventyrernes Klub stiller med i alt syv spændende medlemmer af klubben, som hver især har en særlig vinkel på temaerne. Derudover har Naturhistorisk Museum fundet en række forskere, der hver har berørt temaerne i forbindelse med deres forskning.

Til denne første samtalesalon er samtaleparterne journalisten og dokumentaristen Tom Heinemann, lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund Martijn van Beek og Esben Kjær Ravn, der er stifter af virksomheden Kong Orange, der arbejder med at udvikle digital kvalitetsunderholdning. Når tiden i udstillingen er gået, sætter aftenens gæster og samtalepartnere sig sammen efter en kort kaffe/kage pause for at debattere aftenens tema.

Samtalesalonernes temaer og datoer:

20. november 2018 kl. 19.00-21.30: Livslang nysgerrighed

11. december 2018 kl. 19.00: Kærlighed

15. januar 2019 kl. 19.00: Havet

19. februar 2019 kl. 19.00: Frihed

12. marts 2019 kl. 19.00: Livet

Samtalesalonerne forgår på Naturhistorisk Museum Aarhus, Wilhelm Meyers allé 10, 8000 Aarhus C

Museets vicedirektør Henrik Sell er moderator

Arrangementerne er støttet af Nordea-fonden

Entré og tilmelding på http://www.naturhistoriskmuseum.dk/kløvedal/arrangementer

Publiceret 17 November 2018 08:00

SENESTE TV