Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh har genskabt korridorer og entréer fra sine tidligere hjem i gennemsigtigt stof. Det er sådan, hans minder om stederne er.

Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh har genskabt korridorer og entréer fra sine tidligere hjem i gennemsigtigt stof. Det er sådan, hans minder om stederne er. Foto: Tahmasbi

Video: Kunstner har genskabt sine tidligere hjem på Aros

En ny udstilling på Aros er kunstnerens hjem bygget af gennemsigtigt stof. Dørhåndtag og stikkontakter er håndsyede

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Den sydkoreanske kunstner, Do Ho Suh, savnede på et tidspunkt sine tidligere hjem og besluttede sig for at genskabe minderne om dem. Han ville gerne kunne pakke dem sammen og tage hjemmets trygge rammer med på sin videre færd, ved at slå dem op som en slags telte.

Derfor faldt valget på tyndt, gennemsigtigt stof, da ideen skulle føres ud i virkeligheden. Det første rum, han lavede, var fra barndomshjemmet i Seoul, og det kunne pakkes i to tasker.

Siden har han boet i blandt andet Berlin og London, der også er repræsenteret i rækken af stoflige rum.

"Jeg har bygget dem ud fra mine erindringer, så de er ikke en naturalistisk gengivelse men min oplevelse," sagde kunstneren, da han mødte pressen, dagen før udstillingen åbnede.

Han har dog valgt et udføre en række elementer som dørhåndtag, skilte, brandalarmer og stikkontakter ned til mindste detalje og med stor præcision. De er gengivet på millimeter.

Selv de mindste detaljer er med i nogle udvalgte elementer, der er med til at tegne billeder af Do Ho Suhs barndomshjem. De er håndsyede af koreanske syersker.

Selv de mindste detaljer er med i nogle udvalgte elementer, der er med til at tegne billeder af Do Ho Suhs barndomshjem. De er håndsyede af koreanske syersker. Foto: Tahmasbi

Alt er håndsyet af koreanske syersker, som har lært kunstneren det meget fine håndværk.

Udstillingen hedder Korridor, fordi Do Ho Suh har valgt at fokusere på gennemgangsrummene i et hjem.

Det sker som en hyldest til hverdagslivet og de oversete rum.

"Jeg har ikke lavet stuerne eller andre opholdsrum, men har valgt at genskabe korridorer og entréer, fordi man er på vej fra et sted til et andet i de rum. De er ikke en destination men et knudepunkt," uddybede han, der synes, at vi fokuser for meget på vores mål og ikke på turen derhen.

De forskellige rum er ikke sat sammen i en kronologisk rækkefølge, men så de farvemæssigt og arkitektonisk har en behagelig rytme.

Stof fra Kvadrat

Do Ho Suh er en ydmyg og meget behagelig mand med en afdæmpet attitude. Han svarede gerne på spørgsmål men ønskede på ingen måde at være i centrum, da Aros holdt pressemøde på udstillingen.

"Jeg har været i Aarhus før, men vi skal skynde os hjem til vores små døtre i London, så jeg når ikke at se meget af byen," sagde han, der havde taget sin engelske kone med.

"Jeg når lige at besøge Kvadrat i Ebeltoft og se deres stoffer," forklarede kunstneren, der ikke var afklaret omkring, hvad han eventuelt skal bruge de danske metervarer til.

Kunstneren Do Ho Suh er et ydmygt menneske, der høfligt stiller op til fotografering, men egentlig ikke er meget for det. Han overvejer at sy sit tidliger hjem i New York som det næste.

Kunstneren Do Ho Suh er et ydmygt menneske, der høfligt stiller op til fotografering, men egentlig ikke er meget for det. Han overvejer at sy sit tidliger hjem i New York som det næste. Foto: Tahmasbi

Fakta

Udstillingen kan ses på Aros fra 10. november 2018 til 17. februar 2019

Det er Do Ho Suhs første soloudstilling i Danmark

Han arbejder primært med skulptur og hans værker findes for eksempel på Museum of Modern Art i New York og på Tate i London.

Publiceret 10 November 2018 08:15

SENESTE TV