Video: Kunstner har genskabt sine tidligere hjem på Aros

En ny udstilling på Aros er kunstnerens hjem bygget af gennemsigtigt stof. Dørhåndtag og stikkontakter er håndsyede

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Den sydkoreanske kunstner, Do Ho Suh, savnede på et tidspunkt sine tidligere hjem og besluttede sig for at genskabe minderne om dem. Han ville gerne kunne pakke dem sammen og tage hjemmets trygge rammer med på sin videre færd ved at slå dem op som en slags telte.

Det er en af grundene til at de er blevet lavet af tyndt, gennemsigtigt stof. Det første, han lavede, var fra barndomshjemmet i Seoul, og det kunne pakkes i to tasker.

Siden har han også boet i Berlin og London, der også er repræsenteret i rækken af rum.

"Jeg har bygget rummene ud fra mine erindringer om dem uden at bruge fotografier. De er ikke en naturalistisk gengivelse men min oplevelse," sagde kunstneren, da han mødte pressen dagen før udstillingen åbnede.

Selv de mindste detaljer er med i nogle udvalgte elementer, der er med til at tegne billeder af Do Ho Suhs barndomshjem. De er håndsyede af koreanske syersker.

Selv de mindste detaljer er med i nogle udvalgte elementer, der er med til at tegne billeder af Do Ho Suhs barndomshjem. De er håndsyede af koreanske syersker. Foto: Tahmasbi

Do Ho Suh er en ydmyg og meget behagelig mand med en afdæmpet attitude. Han svarede gerne på spørgsmål men ønskede på ingen måde at være i centrum.

"Jeg har ikke lavet stuerne eller andre opholdsrum, men har valgt at genskabe korridorer og entréer, fordi man er på vej fra et sted til et andet i de rum. De er ikke en destination men et knudepunkt," uddybede han, der synes, at vi fokuser meget på vores mål og ikke på turen derhen.

I sin hyldest til hverdagslivet og de oversete rum har han valgt at udføre udvalgte detaljer med stor præcision. Alt er håndsyet af koreanske syersker, som har lært kunstneren det meget fine håndværk. Stikkontakter, håndtag og brandalarmer er gengivet på millimeter.

De forskellige rum er ikke sat sammen i en kronologisk rækkefølge, men så de farvemæssigt og arkitektonisk har en behagelig rytme.

Kunstneren Do Ho Suh er et ydmygt menneske, der høfligt stiller op til fotografering, men egentlig ikke er meget for det. Han overvejer at sy sit tidliger hjem i New York som det næste.

Kunstneren Do Ho Suh er et ydmygt menneske, der høfligt stiller op til fotografering, men egentlig ikke er meget for det. Han overvejer at sy sit tidliger hjem i New York som det næste. Foto: Tahmasbi

Fakta

Udstillingen kan ses på Aros fra 10. november 2018 til 17. februar 2019

Det er Do Ho Suhs første soloudstilling i Danmark

Han arbejder primært med skulptur og hans værker findes for eksempel på Museum of Modern Art i New York og på Tate i London.

Publiceret 10 November 2018 08:15

SENESTE TV