Det er tre år siden, at TV-2 har været i studiet og indspille musik. 9. november udkommer deres nye album. Man kan høre numre fra det allerede tirsag 6. november i Hermanns.

Det er tre år siden, at TV-2 har været i studiet og indspille musik. 9. november udkommer deres nye album. Man kan høre numre fra det allerede tirsag 6. november i Hermanns. Arkivfoto: TV-2

Snigpremiere på TV-2s nye sange

Tre dage før udgivelsen af et nyt TV-2-album kan man høre nogle af numrene i Hermans i Tivoli Friheden

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Uden de store armbevægelser har TV-2 og deres pladeselskab arrangeret en næsten hemmelig snigpremiere på det nye album i Hermans i Tivoli Friheden tirsdag 6. november.

Der vil man først lytte til albummet, hvorefter P6-radioværten Carsten Holm interviewer Steffen Brandt på scenen. De vil tale om tankerne bag de nye numre. Tæt Trafik i Herning hedder albummet og et af numrene på det. Om det siger Steffen Brandt:

"Man kan høre det som en sang om at sidde i kø og bare drømme sig væk. Eller man kan hør det som en sang om en kvinde der, der har fået mere end nok. Hun stikker af fra det hele, uden at bemærk at hun ved afkørslen mod Holstebro, bliver overhalet indenom af fortiden. Eller fremtiden?" siger forsangeren i en video, TV-2 har lagt ud.

"Sangen føjer sig til TV-2s katalog af sange om kvinder, der bryder op og ud. Og Herning er valgt som ramme, fordi den er en dejlig by... Det er i hvert fald en by, du besøger alt for sjældent," mener Steffen Brandt.

Han er, som han siger, overbevist om, at bandet vil spille nogle numre live i Hermans. Og han lover, at publikum vil gå derfra med en cd eller en vinylplade. Og som frie mennesker.

Håndspillede numre

I en pressemeddelelse skriver TV-2, der også kalder sig Danmarks Lykkeligste Band:

"Det er et stort privilegium at få lov til at indspille et helt album i dagens Danmark. De fleste andre udgiver i dag EP’er eller enkelte sange. Næsten alle de store pladestudier i Danmark har drejet nøglen om samtidig med at ny teknologi har gjort det muligt at indspille musikken hjemme i soveværelset. Det er alligevel lykkedes os at finde et par studier i København og Aarhus, hvor vi kan optage de håndspillede instrumenter, mens vi fire spiller de nye sange samtidig."

TV-2 har som noget nyt valgt Kristian Leth til at producere nogle af sangene. Han er kendt som filmkomponist, forfatter og musiker i bl.a. The William Blakes.

Bandet er denne gang gået i studiet uden at have alle arrangementerne klar på forhånd. De har håndspillet det meste, og albummet beskrives som mere rocket og med energien i front.

Publiceret 03 November 2018 10:00

SENESTE TV