Hvem skal trække sværdet op af stenen på Moesgaard?

Hvem gemmer sig i kostumerne, når Kong Arthur og hans mænd indtager Moesgaard Museum i 2019? Nu er rollerne besat

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Det er skuespiller Jacob Lohmann, som skal trække sværdet op af stenen i rollen som Kong Arthur på Moesgaard Museum. Han skal kæmpe mod sin onde søster - Morgana Le Fey, der spilles af Charlotte Fich.

Heldigvis får han hjælp af sin trofaste rådgiver, troldmanden Merlin, der spilles af Klaus Søndergaard. Og det er godt, for Kong Arthurs kone, dronning Guinevere, som spilles af Marie Louise Wille, er ikke helt tilfreds med ham. Og det er hans trofaste ven, Lancelot, heller ikke. Han spilles af Martin Bo Lindsten.

På samme måde som udendørsforestillingen Røde Orm indtog taget af museet i 2017, rykker Kong Arthur ind i 2019. Det Kongelige Teater står igen bag og lover et spektakulært actiondrama med troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser.

Her er holdet, der skal spille Kong Arthur på bakkerne ved Moesgaard Museum i 2019. Det Kongelige Teater står bag den store opsætning.

Her er holdet, der skal spille Kong Arthur på bakkerne ved Moesgaard Museum i 2019. Det Kongelige Teater står bag den store opsætning. Foto: Tahmasbi

"Jeg glæder mig til at prøve at spille i det fri for 3600 mennesker. Det bliver stort og helt sikkert magisk," lover Klaus Søndergaard, som avisen møder forklædt som troldmand Merlin.

Jacob Lohmann går og øver sig i svinge med sværdet, der vejer nogle kilo. Han lover, at han vil være i stand til at løfte det op af stenen, når det går løs på bakkerne ved siden af museet til sommer.

Det kører ikke for kongen

"Det bliver en kæmpestor forestilling med masser af drama, kampe, heste og motorcykler. Det er stort, og vi vil spille det stort for at nå ud til alle," siger Jacob Lohmann, som oplevede Røde Orm på Moesgaard sidste år, fordi hans far spillede Harald Blåtand i den.

Charlotte Fick glæder sig til at komme i gang med at øve rollerne. Lige nu har de medvirkende læst manuskriptet, men prøverne er ikke gået i gang.

"Det handler om en grådig konge, der ikke har forstået sit folk og hvor samfundet er. Det handler også om at genfinde sig selv og om kærlighed," siger hun.

Troldmanden Merlin står for det gode og den hvide magi. Han skal sammen med Kong Arthur bekæmpe alt det onde blandt andet i form af kongens søster, Morgana Le Fey.

Troldmanden Merlin står for det gode og den hvide magi. Han skal sammen med Kong Arthur bekæmpe alt det onde blandt andet i form af kongens søster, Morgana Le Fey. Foto: Tahmasbi

Tusindvis af aarhusianere vil kunne opleve kampen mellem det gode og det onde under åben himmel. Hver aften er der plads til 3600 publikummer. De vil opleve højspændt drama, drabelige slag og magisk underholdning i det helt store format med kæmpe scenografi, vilde kostumer og mere end 200 medvirkende på scenen i skikkelse af skuespillere, heste, statister og meget mere, som vi endnu ikke kan afsløre.

Instruktør Heinrich Christensen sætter i scene, dramatiker Jokum Rohde har skrevet manuskript, Palle Steen Christensen skaber scenografien og Ida Marie Ellekilde står for kostumer.

Stykket er for både børn og voksne og dermed for hele familien.

Det Kongelige Teater lover et spektakulært actiondrama med troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser, når Kong Arthus spiller på Moesgaard Museum fra 22. maj 2019.

Det Kongelige Teater lover et spektakulært actiondrama med troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser, når Kong Arthus spiller på Moesgaard Museum fra 22. maj 2019. Foto: Tahmasbi

Fakta

Spilleperioden er 22. maj - 29. juli 2019.

I 2017 var 350 frivillige med til at føre Røde Orm ud i livet. 90.000 så forestillingen.

Rekrutteringen af frivillige til Kong Arthur bliver i det tidlige forår 2019.

Det sker gennem VisitAarhus Frivilligprogram

Kong Arthur er ham, der med sit magiske sværd anfører sine riddere af det runde bord i kampen mod briternes fjender.

Hans hjem er slottet Camelot, hvor hans rådgiver, troldmand Merlin, venter på ham.

Publiceret 31 October 2018 16:00

SENESTE TV