Danmark Spiser Sammen er en kampagne, der har kørt siden 2016 og med stor succes. Folk mødes på kryds og tværs og nye venskaber og fællesskaber opstår.

Danmark Spiser Sammen er en kampagne, der har kørt siden 2016 og med stor succes. Folk mødes på kryds og tværs og nye venskaber og fællesskaber opstår. Foto: Torben Meyer Esbjerg Kommune

Til kamp mod ensomheden med fælles middage

Mere end 500 aarhusianere kan i denne uge være med til at skabe hygge og fællesskab med fællesspisning i kirken, hos korshæren og på Fredspladsen i Gellerup

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Folkebevægelsen Mod Ensomhed mener, at omkring 350.000 mennesker i Danmark ofte føler sig ensomme. Og det er alt for mange. Derfor har foreningen indledt en kamp mod ensomhed og at af deres gode våben er fællesspisning.

Kampagnen "Danmark spiser sammen" kører i uge 45, og det betyder, at man kan finde en lang række tilbud om at kigge forbi og få sig et gratis måltid mad. Man skal dog huske at tilmelde sig.

Et af de gode våben mod ensomhed er fællesspisning. Det har ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed en stor effekt.

Et af de gode våben mod ensomhed er fællesspisning. Det har ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed en stor effekt. Foto: Torben Meyer Esbjerg Kommune

I Aarhus er der langborde, hygge og fællesskab hos:

Kirkens Korshær, der lover en aften med højt til loftet og lækker mad i hyggelige rammer i deres lokaler på Nørre Allé 29. Der er plads til 50.

I Hasle Kirkes Sognehus er der plads til 60 og der er fokus på forskellige generationer, så der bliver sunget børnesange.

På Fredspladsen i Gellerup rykker de allerede 31. oktober og spiser græskarsuppe i Halloween-lampernes skær. De holder naboskabsfest med hyggelige aktiviteter som spil, snobrødsbagning og græskarworkshop, kaffe & kage samt ideer til nye fællesskaber. Og DJ Bashar spiller musik for børn og voksne. KFUM arrangerer og der er plads til 150.

Ungdomscentret i Viby inviterer alle med lyst til fællesskab på aftensmad i vores dejlige hus. Der bliver serveret efterårsgryde og der bliver bingo med opfindsomme og gode gevinster. Der er plads til 150 gæster på kommunens center.

Lokalcenter Brabrand invitere til før mortens aften med andesteg, rødkål, brunede og hvide kartofler samt skysovs. Desuden underholder Hans Jørgen Østerby med trylleri, bugtaleri, komik, sang og musik. 100 gæster kan være med.

Mellem de mange organisationer og foreninger er der en enkelt privat i Hasle, der inviterer til Middag i Stuen for otte deltagere. Man kan læse nærmere på danmarkspisersammen.dk

Ældre Sagen er også med

Lokalcenter Søholm tyvstartede og har allerede haft et middagsselskab med plads til 100.

Desuden har Ældre Sagen en række spis-sammen-arrangementer. De ligger ikke nødvendigvis i uge 45. For eksempel byder Hørning på gule ærter, kaffe og kage 19. november, som først er i uge 47. Der er 70 pladser.

Formålet er at få flere til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig. Så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Det skal være lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab.

Publiceret 30 October 2018 18:00

SENESTE TV