Kendis-designeren Jørgen Simonsen har sammen med Hornvarefabrikken udfordret materialet horn. Han er i dag selvstændig og har tidligere arbejdet for Givenchy, Chanel, Versace og Valentino.

Kendis-designeren Jørgen Simonsen har sammen med Hornvarefabrikken udfordret materialet horn. Han er i dag selvstændig og har tidligere arbejdet for Givenchy, Chanel, Versace og Valentino. Foto: Hornvarefabrikken

Haute couture i Hornvare-fabrikken

Den parisiske designer Jørgen Simonsen har tryllet med horn

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Kendis-designeren Jørgen Simonsen har i samarbejde med Sara Bruun Buch fra Hornvarefabrikken udfordret materialet horn.

De nye smykker og kreationer præsenteres i Hornvarefabrikkens butik i Volden. Det sker fra 26. oktober.

"Det har været virkeligt spændende at lære hornets muligheder at kende i skabelsen af kjoler og smykker," siger Jørgen Simonsen.

Sara Brunn Buch, der er ejer af og designer på Hornvarefabrikken håber, at flere får øjnene op for hornets naturlige skønhed og muligheder.

Sara Brunn Buch, der er ejer af og designer på Hornvarefabrikken håber, at flere får øjnene op for hornets naturlige skønhed og muligheder. Foto: Hornvarefabrikken

Han har arbejdet sammen med Sara Brunn Buch, der er ejer og designer på Hornvarefabrikken.

"Jeg håber, at flere får øjnene op for hornets naturlige skønhed og muligheder. Og at vi kan rokke ved vores egen selvforståelse og historie, hvor hornskeer blev lavet af fattige bønder. Jeg er sikker på, at smykkerne i fremtiden får en mere fremtrædende rolle," siger hun.

Jørgen Simonsen har arbejdet for flere af de største modehuse som Givenchy, Chanel, Versace og Valentino.

Kreationer til kendte

Siden 2001 har han været selvstændig og kreeret haute couture fra sit atelier i Paris, hvor han har skabt kjoler til Hollywood-stjerner som Nicole Kidman, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Michelle Pfeiffer, Olga Kurylenko, Sarah Jessica Parker og Marisa Tomei.

Sara er designer og den fjerde ejer af Hornvarefabrikken, som har en passion for det gode håndværk og lækre materialer. Hun er uddannet på Seminaret for Kunst og håndværk i Kerteminde. Sara har deltaget i tv-programmet Made in Denmark, hvor syv kunsthåndværkere bliver udfordret i de andres håndværk og materialer.

Hornvarefabrikken gemmer på en 200 år lang historie. Den blev etableret i 1935 og har oplevet to økonomiske kriser, en verdenskrig, en visionær iværksætter og store ambitioner. Fabrikken har gennem årene værnet om det gamle håndværk og viden, som er oparbejdet gennem tiden.

Publiceret 26 October 2018 06:00

SENESTE TV