Der er flere steder i Aarhus, det er muligt at få varmen med en skål suppe. Prøv for eksempel en skål Pho, der er en traditionel vietnamesisk suppe, hos Pho C&P. Foto: MostPhotos

Der er flere steder i Aarhus, det er muligt at få varmen med en skål suppe. Prøv for eksempel en skål Pho, der er en traditionel vietnamesisk suppe, hos Pho C&P. Foto: MostPhotos

Suppeguide: Spis dig til varmen

Efteråret inviterer ud i den smukke natur,og når vinden begynder at bide i kinderne, er der heldigvis masser af steder i Aarhus, man kan komme ind og få en kop varm suppe

Af
Mai-Britt Jeppesen

Solen hænger lavt, vinden bider, og trækronerne er godt i gang med at skifte de grønne blade ud med orange, røde og brune. Efteråret er over os. En tid der kræver, at halstørklæder, handsker og tykke striktrøjer bliver fundet frem fra deres vinterhi. Men det er også en tid, der fortjener at vi bevæger os ud i naturen og nyder dens smukke farver.

Ta’ til stranden en tidlig morgen og snup en kvik dukkert i bølgen blå. Eller gå en tur i skoven, saml bog og kastanjer og nyd lyden af knitrende blade under fodsålerne. Og forkæl så dig selv med en skål velsmagende og varm suppe. Der er masser af spisesteder i Aarhus, der har suppe på menuen. Suppe i alle mulige afskygninger vel at mærke: den klassiske løgsuppe, den traditionelle vietnamesiske Pho eller den mere gourmetprægede; fiskesuppen.

Vi guider dig til fem af byens spisesteder, hvor der altid er suppe på menuen. Så afsted med dig: ud i naturen og ind i varmen til en gang dampende suppe. God tur – og velbekomme!

PHO C&PPå menuen hos den lille vietnamesiske restaurant på Sønder Allé, er der ikke mindre end syv forskellige varianter af den traditionelle vietnamesiske suppe: Pho. En herlig risnudelsuppe med oksekød eller kylling, brede risnudler og masser af sprøde grøntsager. Den klare basissuppe er piftet op med krydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis og på toppen pynter bønnespirer, friske koriander, frisk chili og lime.Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

Vegan Food, Delicious Red Curry with Textured Vegetable Protein, Pineapple and Coconut Milk.

KOWLOON

Den asiatiske restaurant Kowloon ligger på to forskellige adresser i Aarhus og begge er velbesøgt både til frokost og aften. Menuen byder på fristende retter fra det kinesiske og det thailandske køkken - en del af dem supper. Her kan du for eksempel nyde en herlig hønsekødssuppe med asparges eller Wanton suppe med æg nudler og svinekød eller Tom kha kai, der er en suppe med kylling, kokosmælk, bønnespirer og nudler.

Banegårdsgade 33 og Frederiksgade 78, 8000 Aarhus C

RESTAURANT LATIN

Restaurant Latin holder åben til både frokost og aften og på begge menuer optræder Latins berømte fiskesuppe. Her kommer tjeneren ned til bordet med den store suppeterrine på armen og øser den varme, velduftende fiskesuppe i en tallerken med croutons, aioli og emmentaler. Suppen varmer behageligt, mætter vældigt og så smager den helt forrygende.

Klostergade 2, 8000 Aarhus C

Closeup of some Thai pho style soup with beef and clear rice noodles.

Closeup of some Thai pho style soup with beef and clear rice noodles.

PHO C&P

På menuen hos den lille vietnamesiske restaurant på Sønder Allé, er der ikke mindre end syv forskellige varianter af den traditionelle vietnamesiske suppe: Pho. En herlig risnudelsuppe med oksekød eller kylling, brede risnudler og masser af sprøde grøntsager. Den klare basissuppe er piftet op med krydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis og på toppen pynter bønnespirer, friske koriander, frisk chili og lime.

Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

Delicious vegetable stew soup with sausage and french beans on wood.

Delicious vegetable stew soup with sausage and french beans on wood.

COM VIET

Den lille restaurant, Com Viet, byder på autentisk vietnamesisk mad. På menuen – blandt friske forårsruller og vietnamesiske sandwich - optræder også forskellige lækre supper. Her kan du vælge imellem oksekødssuppe med risnudler, serveret med lynkogt oksefilet i skiver. En seafood suppe med risnudler, krabbe og rejer eller en vegetarisk grøntsagssuppe med tofu. Alle sammen varianter, der både smager godt og mætter.

Nørregade 8, 8000 Aarhus C

mushroom soup in white plate on moss

mushroom soup in white plate on moss

RESTAURANT BELLI

Brasseriet der snart har 25 år på bagen præsenterer et assorteret menukort, som naturligvis også byder på suppe. To af de helt klassiske naturligvis: ostegratineret, fransk løgsuppe og flødelegeret svampesuppe smagt til med trøffelolie. Lækkerier, der både luner og smager herligt. Mums!

Frederiksgade 54, 8000 Aarhus C

Publiceret 13 October 2018 11:00

SENESTE TV