Der dissekeres dyr kl. 12 hver dag på Naturhistorisk Museum i efterårsferien.

Der dissekeres dyr kl. 12 hver dag på Naturhistorisk Museum i efterårsferien. Foto: Naturhistorisk Museum

Hold ferie med dyrene på Naturhistorisk Museum

Biologerne dissekerer hver dag enten bæver eller vildsvin. Man kan også hører om rejsende dyr.

Naturhistorisk Museum i Aarhus har åbent hver dag i efterårsferien. Der kan man opleve museets biologer undersøge dyr som bævere og vildsvin. Gæsternee kommer med på en rejse gennem pels, hud, kød, sener, blod og organer. Bliv for eksempel klogere på, hvordan bæveren er perfekt tilpasset et liv i vand, eller hvordan vildsvinet bruger trynen til at finde føde.

Der er dissektion hver dag kl. 12. Den 13., 14., 15. og 17. oktober er det vildsvin. Og den 16. og 18. oktober er det bæver.

Museet sætter også fokus på fugle, der tager på træk, vildsvin og hvaler, der vandrer, og mange andre spændende dyr. Her får børn mulighed for at blive klogere på, hvorfor dyr rejser, og hvordan de finder vej i naturen.

Man kan også komme fra Afrikas savanne til de danske skove i Danmarkshallen på skattejagt, hvor du skal finde svar på spørgsmål om rejsende dyr. Her kan du også prøve kræfter med livet som trækfugl i overlevelsesspillet: I skikkelse af en islandsk ryle skal du ud på en farefuld rejse fra Grønland, til Vadehavet, videre sydpå - og tilbage igen! Overlevelsesspillet er et terningespil, hvor antallet af øjne afgør din skæbne som trækfugl.

Publiceret 13 October 2018 08:00

SENESTE TV