Keramikeren Poul Sylvestersen er en af de syv kunstnere, der har fortolket Sara Hamdrups digte og som er med i filmen.

Keramikeren Poul Sylvestersen er en af de syv kunstnere, der har fortolket Sara Hamdrups digte og som er med i filmen. Pressefoto

Kæmpede sig ud af angst med digte og film

En videodagbog om kunstterapi er blevet en dokumentarfilm, som vises i Øst for Paradis

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Det er lykkes for den 38-årige Sara Hamdrup at kæmpe sig ud af svær depression og angst ved hjælp af kunst. Hun har fået masser af medicin, psyklologsamtaler og psykiatrisk hjælp, men det store gennembrud var, da hun begyndte at skrive digte.

Det blev til 118 tekster, som Sara Hamdrup siden har læst op for større forsamlinger. Hun opsøgte kunstterapien og så rykkede det for hende. Hun fik ideen til at vælge syv digte og få syv kunstnere til at fortolke dem - og at filme sine møder med dem. Der er blandt andet tale om en danser, en tegner og en mimer.

38-årige Sara Hamdrup har kæmpet sig ud af voldsom angst og depression ved hjælp af kunstterapi. Det er der kommet en dokumentarfilm ud af.

38-årige Sara Hamdrup har kæmpet sig ud af voldsom angst og depression ved hjælp af kunstterapi. Det er der kommet en dokumentarfilm ud af. Pressefoto

Det blev til en videodagbog, som er klippet sammen til en dokumentarfilm, der hedder: "Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." Den vises på Øst for Paradis 1. oktober kl. 19. Sara Hamdrup vil også være til stede og klar til at svare på spørgsmål.

Kunst kan hele

"Det er en personlig fortælling om en stærk depression og voldsom angst - min vej ud af det og tilbage til et godt liv," siger Sara Hamdrup, der har boet og uddannet sig i Aarhus.

"Filmen er en meget stærk og hudløs ærlig fortælling, og vi har filmet efter en præmis: "Kunst er helende, og psykisk sårbarhed kan vendes til en styrke," fortsætter hun.

Tegneren Nadia Emma-Bjørg Staldgaard er også med i filmen

Tegneren Nadia Emma-Bjørg Staldgaard er også med i filmen "Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." Pressefoto

De syv medvirkende kunstnere er: Jens Galschiøt (skulptur), Naja Liv Krüger Hind (dans) , Gert Pedersen/Mime-Gert (mimekunst), Poul Sylvestersen (keramik), Line Lea Kunø (sang), Jacob Thomas Pilgaard (film), Nadia Emma-Bjørg Staldgaard (tegning).

Publiceret 30 September 2018 08:00

SENESTE TV