Svampeprofessor Frank Jensen byder igen i år på smagsprøver til Høstfest i Latinerkvarteret. Foto: Per Baungaard

Svampeprofessor Frank Jensen byder igen i år på smagsprøver til Høstfest i Latinerkvarteret. Foto: Per Baungaard

Latinerkvarteret inviterer til Høstfest

Mosteri, kornsandkasser, livemusik og underskriftsindsamling er bare nogle af punkterne på programmet, når Latinerkvarteret inviterer til Høstfest for hele familien

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Lørdag 29. september fra kl. 11 til 16 inviterer det charmerende Latinerkvarter i Aarhus til Høstfest for sjette år i træk. Denne lørdag er hele kvarteret pyntet op i efterårets og høstens farver med halmballer, markblomster, korn og nyplukkede æbler, og dagen igennem er der aktiviteter for hele familien; små som store. Samtidig samler Latinerforeningen underskrifter til bevarelse af det gamle kvarter.

På Pustervig Torv vil der være æblemosteri, hvorfra det er muligt at købe friskpresset æblemost, ligesom man også kan medbringe og moste sine egne æbler fra haven.

”Mosteriet plejer at være populært. Og mens mor og far moster, kan ungerne boltre sig i de mindst lige så populære kornsandkasser. Det er tydeligt, at midtbyens yngstefolk ikke er vant til hverken køer, halm eller korn – og lige så tydeligt er det, at de elsker det. I hvert fald foregår det med hyl og skrig, når ungerne skal op af kornkassen og med hjem,” ler Trine Runge Jessen fra Galerie Parnasse i Rosensgade. Hun er en af de engagerede i Gadeforeningen for Latinerkvarteret.

Smagsprøver, livemusik og kaninhop

Fra små, hyggelige boder rundt omkring i de brostensbelagte gader vil Latinerkvarterets handlende uddele smagsprøver på alt fra te til suppe.

”Efteråret er svampesæson, og igen i år gæster svampeprofessor Frank Jensen festivalen, hvor han underholder og fortæller om årstidens svampe og uddeler gratis smagsprøver på sin lækre svampesuppe,” siger Trine Runge Jessen.

Blandt andre Cosmic Twins, Trubaduren & hans Rockband og Den jagede kanin-kvartet serverer sprød livemusik under åben himmel, ligesom der vil være mulighed for at deltage i Latinerkvarterets helt egen høstudgave af kalaha; Kål-kalaha. Og så er der i år en helt dugfrisk nyhed på programmet for dagen.

”Som noget helt nyt i år, arrangerer vi kaninhop i Guldsmedgade. Her skal fire store, hoppeglade kaniner dyste i det, man måske kender fra agility for hunde. Der vil også være kaninunger, man kan snakke og kæle med, ligesom man er velkommen til at tage sin egen kanin med, så den kan lære nogle tricks,” fortæller Trine Runge Jessen.

Underskrifter indsamles

Høstfesten kommer også til at give startsskuddet til en underskriftindsamling for Latinerkvarteret - Bevar det ældste kvarter i Aarhus - også for fremtiden. Det er planen, at en række ejendomme i Volden skal renoveres, og butiksejerne frygter resultatet.

Latinerforeningen står bag underskriftsindsamlingen og mener, at Latinerkvarteret står for det unikke, det skæve, det uperfekte og det historiske Aarhus. De vil gerne have indsigt og gennemsigtighed omkring byggesager i kvarteret og ønsker en overordnet bevaringsplan for Latinerkvarteret.

Der bliver samlet underskrifter både digitalt og fysisk i butikkerne, i en bod midt i kvarteret og på gaderne. Et hold af frivillige står bag indsamlingen, og hvis man har lyst til at være med, kan man sende en mail til vrinsk@hotmail.com

Publiceret 28 September 2018 06:00

SENESTE TV