Tegneklubben er et fællesskab med plads til udfoldelse og inspirerende snak med sidemanden. Næste møde er hos Frontløberne.

Tegneklubben er et fællesskab med plads til udfoldelse og inspirerende snak med sidemanden. Næste møde er hos Frontløberne. Foto: Rebecca Ross

Kom og vær med til at tegne

Ny tegneklub mødes et nyt sted i Aarhus hver gang og alle velkomne

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Blandt byens uttallige foreninger, fællesskaber og klubber er en ny dukket op: Tegneklubben.

En ung kunstner, Puk Ewdokia, og en ung designer, Rebecca Ross, har sammen skabt klubben, som er åben for alle, der har lyst til at tegne sammen med andre. De vil gerne skabe et fællesskab, hvor man kan inspirere hinanden og dele erfaringer på kryds og tværs.

Deres første møde var en kæmpe succes. Så stor, at der ikke var plads til alle indenfor på domen på havnen, hvor pigerne havde sat interesserede i stævne.

"Vi var helt overvældede og måtte løbe rundt og finde ekstra stole til de mange, mange, der dukkede op," siger Rebecca Ross.

"Folk i alle aldre kom alene eller i grupper, med deres skitsebøger, papir, og tegnegrej af alle slags. Der var en fantastisk energi. Nøjagtig som vi havde drømt om, blev der skabt et fællesskab, hvori der var plads til udfoldelse, fokuseret tegning og inspirerende snak med sidemanden," ler hun.

Hos Frontløberne

De to piger har planlagt et møde hver måned i Tegneklubben i hele efteråret. Og de skal foregå forskellige steder i byen, så man får forskellige former for inspiration og nye steder at se.

Det næste event bliver 14. september kl. 16-21 ved Frontløberne.

Man skal ikke tegne noget bestemt, men bare have lyst til at være sammen med andre i den kreative proces.

Rebecca Ross er 23 årog opvokset i Aarhus. Hun studerer på Designskolen i Kolding og interesserer sig utroligt meget for tegning, illustration og kunst.

Folk i alle aldre kom alene eller i grupper, med deres skitsebøger, papir, og tegnegrej af alle slags, da Tegneklubben mødtes første gang i Domen på Aarhus Havn.

SONY DSC Foto: Rebecca Ross

"Tegning er en måde for mig at se verden på, hvor jeg både kan reflektere indad og dele med andre udad. Jeg synes, at det visuelle kan noget helt særligt - nok fordi det rækker ud over sporgets grænser og taler til noget mere intuitivt og direkte i os. At tegne forankrer mig også i nuet på en helt særlig måde, -så jeg bruger det også rent personligt til at komme nærmere et naturligt flow og tempo," siger hun.

Puk Ewdokia er 26 år, født og er også aarhusianer. Hun er freelance kunstner og illustrator og har været selvstændig siden 2015.

"Jeg tegner, fordi jeg ikke kan lade være. Det er en måde at udtrykke mig på, som giver enormt meget mening for mig. En måde at ”fordøje” det, som sker omkring mig på. At tegne er at se verden på en ny måde, og det synes jeg er super fedt," siger hun.

Publiceret 11 September 2018 10:00

SENESTE TV