This er en ny musikfestial og kreativitetskongres 14. og 15. september 2018. På arealet mellem Filmbyen, Mindet og Vandet finder man en scene med musik og digitale shows i de industrielle omgivelser.

This er en ny musikfestial og kreativitetskongres 14. og 15. september 2018. På arealet mellem Filmbyen, Mindet og Vandet finder man en scene med musik og digitale shows i de industrielle omgivelser. Pressefoto

Gratis musik på den nye festival: This

Man kan fredag 14. september høre Den Sorte Skole, King, Moody og Clara Toft Simonsen på Sydhavnen

Af
Bente Tahmasbi Hansen

AARHUS: Mens folk fra Google, Netflix og Skam taler om kreativitet og digital udvikling ved kongressen inde i Filmbyen, kan man ganske gratis opleve en ny musikfestival udenfor.

På arealet mellem Filmbyen, Mindet og Vandet finder man stålcontainere, madboder, storskærme og en scene i de industrielle omgivelser. Ud over DJ-duoen Den Sorte Skole, King, Moody og Clara Toft Simonsen kan man opleve kunstnertrioen Superflex, video-kunstneren Tabita Rezaire og DJ duo 2manydjs, der slutter aftenen af kl 02.

"Det er første år, at vi laver This, så vi afsøger territorier og prøver ting af. Vi er stolte af vores program, og synes at vi med det viser vores ambitioner," siger Martin Thim, der er programansvarlig for både festivalen og konferencen.

Google, Skam og Netflix

"Vi har noget til alle på tværs af generationer og aldre, til bankdirektøren og den studerende. På konferencen handler det om kreativitet, bæredygtighed og digital udvikling," uddyber han.

Eksempler på indslag om kreativitete er Head of Creative fra Google, Matthieu Lorrain, der vil fortælle om den nyeste udvikling. Man kan også møde kræfterne bag den første danske Netflix-produktion: The Rain. Og Julie Anden, der har været med til at lave den norske kult-tv-serie, Skam.

Man kan desuden være med til verdenspremiere på en Yousee-serie, som hedder 30. Det er de første fire afsnit i seriens anden sæson, man kan se. Den første sæson hed 29.

Kongresdelen i This foregår i Filmbyen, og festivalen er på arealet mellem Mindet, vandet og Filmbyen. Martin Thim har sammensat programmet.

Kongresdelen i This foregår i Filmbyen, og festivalen er på arealet mellem Mindet, vandet og Filmbyen. Martin Thim har sammensat programmet. Foto: Mads Severinsen

"Vi har også et spor om bæredygtighed, fordi vi i Danmark har stærke kræfter indenfor det. Nordiske værdier som demokrati, mangfoldighed og bæredygtighed vil være gennemgående," siger Martin Thim.

M2 Group står sammen med Filmbyen, det kulturelle bureau Culture Works og kulturentreprenøren Martin Thim bag This, der bygger videre på de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med den store konference, Creativity World Forum 2017, der blev afholdt i Aarhus i efteråret sidste år.

Culture Works stod sammen med Martin Thim i spidsen for konferencen, hvor flere end 2000 mennesker fra 36 lande deltog.

Publiceret 10 September 2018 13:53

SENESTE TV