Man kan Arla Food Fest gå Bug Amok. Det vil sige at gå på opdagelse med en insektentusiast. Man kan også høre Morten DD Lave en naturhistorisk stand up om kokasser, hvordan de lugter, og hvad der er i dem.

Man kan Arla Food Fest gå Bug Amok. Det vil sige at gå på opdagelse med en insektentusiast. Man kan også høre Morten DD Lave en naturhistorisk stand up om kokasser, hvordan de lugter, og hvad der er i dem. Foto: Arla Food Fest

Guide til Food Festival: Gode ting til børn, hunde, hjernen og de festlige

Food Festival har i 2018 et nyt, stort område til børn, popup restaurant for hunde, spændende foredrag og verdens bedste alkohol

Af
Bente Tahmasbi Hansen

For børn

Som noget nyt har Arla i år bygget et stort område for 10-13-årige, Arla Food Fest. Det er fire-fem gange større end området for de mindste, og der bliver både sjov og ballade og koncerter med Anya, Karl William og Mika og Thomas. De kommer og synger deres "Ikke Mere Mælk"-sang, som er blevet et stort hit, efter de to unge fyre de har lagt det på youtube. Mælkeproducenten Arla har naturligvis lyttet med og inviteret de to jyder til Tangkrogen.

Man kan i ungdomshjørnet gå Bug Amok. Det vil sige at gå på opdagelse med en insektentusiast. Man kan også høre Morten DD lave en naturhistorisk stand up om kokasser, hvordan de lugter, og hvad der er i dem. Og man kan sammen med folk fra Den Blå Planet udforske, om man er en torsk eller blæksprutte. Der vil være sjove smagsprøver på havets hjernemad og man kan lave blækssprutteblæk.

Der bliver igen i år "Klæd dig ud som landmand", puslespil med madvarer, kålbowling og popcorn over bål for de mindste børn i et anddet område for sig.

For de festlige

Danmark producerer i dag noget af verdens bedste frugtvin, gin og whiskey. Og ikke mindst vores ældgamle tradition for øl-mikrobryggerierne, giver Danmark en status i verdensklassen.

Derfor finder man på festivalen området Nordiske Dråber, der er indrettet i nordisk stil med træhytter, borde og bænke samt kulørte lamper.

Der er mad, drikke og masser af viden om mad på weekendens festival.

Der er mad, drikke og masser af viden om mad på weekendens festival. Foto: Food Festival

Der kan man høre detaljer om humlen, smagen, og hvilken slags mad forksellige øl passer til på samme måde, som man vælger den helt rigtige vin til en ret. Øl kan have den samme kompleksitet som vin.

Der vil også være eksempler fra Stauning Whiskey og frugtvin fra Cold Hand Winery, der begge har fået en prise som verdens bedste.

For hjernen

Food Festival vil i den kommende weekend repræsentere den største samlede viden om mad på alle niveauer. Blandt andet kommer Børsens legendariske madanmelder, Ole Troelsø, og åbner festivalen. Han vil på 45 minutter gøre rede for den fødevareudvikling, Danmark har gennemgået i nyere tid. Ole Troelsø har anmeldt over 800 restauranter og er med alle steder i verden, hvor det sker.

Han kan for eksempel gøre rede for dogmet "Det nye nordiske køkken", og hvorfor det er blevet så stor en succes.

Den prisbelønnede forfatter, Hanne Harboe, vil gøre rede for de nyeste madtrends. Hun har modtaget en fornem kogebogspris i Frankrig for sin bog "Food Trends 2018" og vil fortælle om flexican food, snackification og medicin food.

Menuen står på ny nordisk hundemad lavet med blandt andet vildtfanget havfisk fra danske og norske farvande, vestjyske hestebønner, tang og fermenteret raps i popup resturanten for hunde.

Menuen står på ny nordisk hundemad lavet med blandt andet vildtfanget havfisk fra danske og norske farvande, vestjyske hestebønner, tang og fermenteret raps i popup resturanten for hunde. Foto: Kingsmoor

For Hunde

Kingsmoor Petfood laver en ny pop-up restaurant for hunde, så også de firbende kan få smagsprøver. Menuen står på ny nordisk hundemad lavet med blandt andet vildtfanget havfisk fra danske og norske farvande, vestjyske hestebønner, tang og fermenteret raps.

Der er snacks, vand, goodiebags og ikke mindst en høm-høm pose til gæsterne.

Publiceret 05 September 2018 10:00

SENESTE TV