Borgmester Jacob Bundsgaard er en flittig gæst i festugen. Her åbnede han sidste år vandfaldet på Vesterbro Torv.

Borgmester Jacob Bundsgaard er en flittig gæst i festugen. Her åbnede han sidste år vandfaldet på Vesterbro Torv. Foto: Ritzau-Scanpix

Borgmesterens festuge-top tre

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Som borgmester og formand for festugens bestyrelse er Jacob Bundsgaard selvskreven deltager til både den uofficielle og den officielle åbning af festugen. Der optræder også mange andre arrangementer i Jacob Bundsgaards tæt pakkede kalender. Borgmester-jobbet skal passes samtidig, med at han forsøger på at nå så meget rundt i byen som muligt.

Og det med at vælge nogle få ting ud af et stort program er en svær øvelse for en borgmester, der hvert år tager sin del af oplevelserne i Festugen.

"Det føles næsten urimeligt, at skulle vælge tre arrangementer ud af de mere end 1.000, som Festugen byder på, " siger Jacob Bundsgaard.

"Men hårdt presset vil jeg pege på:"

Skovbadet Ø

Skoven er på en gang et godt billede på spændende byudvikling og på alt det liv, som vi ser udfolde sig på vores nye bydel Aarhus Ø, og så viser projektet samtidigt, hvordan vi skaber plads til både natur og mennesker i byen.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til at gyse i det alternative spøgelseshus på Store Torv.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til at gyse i det alternative spøgelseshus på Store Torv. Foto: Willem Popelier

Phobiarama

Jeg håber meget, at jeg når at opleve Phobiarama på Bispetorv, som jeg tror – og håber – vil sætte mange tanker i gang om måden, vi omtaler hinanden og samfundets udfordringer på.

Stemmer Bygger Bro

Og endeligt kommer jeg helt sikkert til at opleve Stemmer Bygger Bro, bl.a. fordi der kommer morgensang på Rådhuset i løbet af Festugen. Musik kan noget helt unikt med at skabe fællesskab, og projektet her hylder alt det gode ved at synge sammen samtidigt med, at Aarhus af flere regnes blandt de førende byer inden for kor. Det kan kun blive godt.

Publiceret 02 September 2018 08:00

SENESTE TV