Nordsang er et af de mange kor, der synger til Stemmer Bygger Bro til Aarhus Festuge.

Nordsang er et af de mange kor, der synger til Stemmer Bygger Bro til Aarhus Festuge. Foto: Peter Peck

Sang bygger bro i Festugen

Der er korkoncerter og fællessang i massevis på programmet til årets festuge

Af
Astrid Hellerup Madsen

"Sang er en helt fantastisk måde at føle sig forbundet med andre på. Man kan ikke synge fællessang alene. Festugens tema er netop at bygge bro, og det sætter vi fokus på med en lang række arrangementer med kor og fællesskab," siger Cæcilie Uhre Karlsson, der er projektleder på Stemmer Bygger Bro.

Stemmer Bygger Bro er fællesbetegnelsen for en lang række arrangementer 1.-9. september, hvor fælles- og korsang er i centrum. Projektet har også fået skrevet en sang: 'Stille mirakler når mennesker mødes'. Den bliver sunget ved nærmest alle arrangementerne, så der er god mulighed for at høre den - og måske selv synge med - undervejs i Festugen.

"På hverdagsmorgener kan folk møde op på blandt andet Dokk1 og synge morgensang sammen. I Byparken og på Salling Rooftop er der også flere fællessangsarrangementer. Så der er mange muligheder for at synge sammen med andre," uddyber hun.

"Man bliver så glad af at synge sammen. Når man synger sammen, udskiller man et hormon, et fællesskabs- og kærlighedshormon der gør, at man knytter sig til andre. Der er ikke noget som sang, der kan få en op, hvis man har en dårlig dag," fortæller den begejstrede projektleder.

Stemmer Bygger Bro er en fælles betegnelse for flere end 30 korkoncerter og fællessangsarrangementer i massevis undervejs i Festugen.

Stemmer Bygger Bro er en fælles betegnelse for flere end 30 korkoncerter og fællessangsarrangementer i massevis undervejs i Festugen. Pressefoto

Aarhus som korby

Alle kan være med til fællessangsarrangementerne, bare man har lyst til at synge. Har man mod på at lære at synge korsang sammen, for eksempel at lære at synge flerstemmigt, så er der også en række workshops til det.

"Desuden laver vi mere end 30 arrangementer med byens kor. Primært på Aros og i Musikhuset. Nogle er crossover-koncerter, hvor et klassisk og et rytmisk kor er sat sammen og synger mindst et nummer sammen. Så vi bygger bro mellem de forskellige genrer," forklarer Cæcilie Uhre Karlsson med henvisning til Festugens tema.

Stemmer Bygger Bro understreger dermed Aarhus' position som korby.

"Mange århusianere ved det måske ikke, men Aarhus har et sprudlende korliv. Mange kor vinder konkurrencer, for eksempel har Aarhus Pigekor lige vundet en stor pris ved en konkurrence i Sydafrika. Så vi vil vise, hvad byen kan byde på," siger Cæcilie Uhre Karlsson.

Stemmer Bygger Bro afsluttes med to store koncerter lørdag 8. september klokken 17 og 20 i Musikhuset. Koncerterne er gratis, men tilmelding er nødvendig, og det koster 25 kroner i billetgebyr.

"Vi håber at få så mange som muligt ind og høre med. Også dem der ikke har været til korkoncert før," siger hun.

Publiceret 31 August 2018 06:00

SENESTE TV