Lotus Noir er et af de mange unge, nye talenter, der indtager scenen i Mølleparken i festugen. Arrangementet hedder Understrøm.

Lotus Noir er et af de mange unge, nye talenter, der indtager scenen i Mølleparken i festugen. Arrangementet hedder Understrøm. Pressefoto

Nyt musiktalent: Lotus Noir er på vej til London

Før Lotus Noir rejser til London for at studere musik, spiller hun som et af en række nye talenter i Mølleparken 7. september

Af
Bente Tahmasbi Hansen

I den lange strøm af nye, unge, dygtige musiktalenter, som skal spille i Mølleparken i festugen, finder man Lotus Noir. Hun indtager scenen 7. september. Kunstnernavnet er lige så eksotisk som hendes brune hud, der stammer fra hendes afrikanske far fra Guinea.

Og hvem er så denne eksotiske kvinde, der beskrives som soul-agtig og med en unik stemme?

Hun hedder Nanna Prip, når hun ikke står på en scene, og er til daglig elev på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor hun går på sangskriverlinjen.

I september i år udkommer Lotus Noirs næste album

I september i år udkommer Lotus Noirs næste album "Rebirth", som hun selv har produceret. Pressefoto

"Jeg begyndte at spille klaver, da jeg var fire år og har produceret musik i otte år. Jeg har skrevet sange siden jeg var 13," siger den 25-årige Lotus Noir, der gennem tiden også har været forbi trommer og guitar.

Fra Mølleparken til London

Hun er vokset op i Lystrup, har gået på musiklinjer på efterskole, Århus Produktionsskole, Gøglerskolen og Kompetence Huset. Efterhånden fik den aarhusianske pige meget lyst til at prøve kræfter med konservatoriet, men var slet ikke sikker på, om hun kunne komme ind.

"Jeg tænkte, at hvis jeg ikke søger, finder jeg jo aldrig ud af, om jeg kan komme ind, og så sprang jeg ud i det. Jeg kom heldigvis ind på sangskriverlinjen og går der nu på andet år. Det har åbnet en helt ny verden for mig," forklarer Nanna Prip.

Kort efter koncerten i Mølleparken rejser hun til London, hvor hun er optaget på en musikskole, der hedder Guildhall School of Music & Drama.

"Jeg glæder mig meget til at være der i otte måneder på den elektroniske linje. Og forventer, at det vil give mig endnu mere inspiration," siger Nanna Prip.

Hendes debut EP “A Lucid Dream” udkom 29. Juni sidste år og er en svævende rejse igennem hendes univers af kærlighed, selvudvikling, healing og livets udfordringer. Lydsiden bærer præg af dybe rødder i hiphop, soul og RnB. I september i år udkommer hendes næste album "Rebirth", som hun selv har produceret.

"Jeg har altid fundet terapi i musikken og brugt det at skrive sange, som en form for dagbog," siger musikeren.

Lotus Noir har efterhånden mange koncerter bag sig og har spillet på en del spillesteder i Aarhus, såsom, Radar, Atlas, Fatter Eskil, Tape, Aarhus Volume, Aarhus Festuge m.fl.

Publiceret 31 August 2018 19:00

SENESTE TV