600 træer er plantet i en ny 600 m lang skov hele vejen langs boulevarden på Aarhus Ø af SLA Arkitekter i forbindelse med festugen.

600 træer er plantet i en ny 600 m lang skov hele vejen langs boulevarden på Aarhus Ø af SLA Arkitekter i forbindelse med festugen. Foto: Tina Christoffersen

Den nye skov på Aarhus Ø er et hit

Allerede før åbningen af 'Skovbadet Ø' tog folk den i brug og ønsker, at den vil blive

Af
Bente Tahmasbi Hansen

En 600 meter lang skov med 600 træer er som et led i Aarhus Festuge plantet midt i den ellers gabende tomme boulevard på Aarhus Ø.

Det er SLA Arkitekterne, som står bag projektet, som de er meget tilfredse med:

"Vi har fået overvældende meget ros, mens vi har gået og plantet træer. Og før parken var åbnet blev den flittigt brugt. Folk lufter hunde og går aftentur gennem den," siger projektleder og arkitekt Tina Christoffersen.

Skoven skal for en stund skabe et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Skoven skal for en stund skabe et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø. Foto: Tina Christoffersen

"Den passer bare så smukt ind. Den endeløse boulevard er nu også en skov og et brugbart stykke bynatur. Det er blevet endnu mere vellykket, end vi havde forestillet os," fortsætter hun og uddyber.

"Rigtig mange spørger, om træerne ikke kan få lov til at blive der, og om parken ikke kan blive permanent. De savner noget grønt midt i det urbane."

Der er primært plantet fyrretræer, fordi de renser luften og optager CO2.

Flytter til Gellerup

De 600 træer er et indslag i festugen på linje med vandfaldet på Vesterbro Torv sidste år. Skoven skal for en stund skabe et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tæt bebyggede Aarhus Ø. Efter festugen flyttes de 600 træer til Gellerup.

"Med ’Skovbadet Ø’ viser vi, hvordan man kan bruge naturen til at løse en lang række urbane udfordringer, alt imens vi øger livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed. En ligevægt mellem det byggede og det groede miljø skaber en hel by – en by med livskvalitet, mening, sundhed og velfærd for alle," siger Stig L. Andersson, designdirektør og grundlægger af SLA.

Parken er blevet flittigt brugt. Folk lufter hunde og går aftentur gennem den.

Parken er blevet flittigt brugt. Folk lufter hunde og går aftentur gennem den. Foto: Tina Christoffersen

Projektet bygger på det japanske begreb Shinrin Yoku, der bogstavelig talt betyder ”skovbadning”. Her udnyttes naturens dokumenterede fysiske og mentalt helende effekt og ordineres af læger som led i behandlingen.

Skoven er på Bernhard Jensens Boulevard, Aarhus Ø (fra Dalargade til Jette Tikjøbs Plads)

Publiceret 31 August 2018 10:00

SENESTE TV